Lángoló múlt ........ 9000 motor égett!

Lángoló múlt ........ 9000 motor égett!
Lángoló múlt ........ 9000 motor égett!
2013.07.09.

Egy egész élet munkája veszett kárba, Arizonában, amikor leégett egy Ron Adler nevű gyűjtő körülbelül 9000 járműből, zömmel motorokból álló kollekciója.

Mint arról a helyi sajtó beszámolt: Adler negyven éven át gyűjtögetett elsősorban motorkerékpárokat, de kollekciójában volt néhány ősrégi kerékpár és veterán autó is. A közel 9000 darab járgányt – All Bikes néven futott a gyűjtemény – egy Rye nevű településen, egy 2 hektáros nyitott területen tárolta: egészen múlt szombatig, ugyanis ismeretlen okok miatt a telepen tűz ütött ki és a felhalmozott járművek zöme a lángok martaléka lett.

Mivel Rye-nak nincs saját tűzoltósága, a környékbeli városokból vonultak a tűzoltók, de mindhiába: a gyűjteményből szinte semmi nem maradt, sőt a telep közelében élő családokat is ki kellett telepíteni a balszerencsés eset miatt. Arizonában egyébként mostanában komoly bokortüzek is tombolnak, az egyik helyszínen például néhány nappal korábban 19 tűzoltó vesztette életét.

„Az első bringámat üvegek visszaváltásából vásároltam, majd az első motorkerékpáromat az újságkihordóként keresett pénzemből vettem annak idején. Ez így ment sok éven át” – idézte az ABC tévétársaság a gyűjteményét elveszítő férfit, akinek többek között az 1800-as évekből is volt néhány kétkerekű járműve.

(Forrás: HVG)
vissza a hírekhez >>