Robogózni márpedig jó!

Robogózni márpedig jó!
Robogózni márpedig jó!
2014.02.23.

… na nem azért, mert elver az eső és átesik rajtad a piros hetes, hanem mert nem mindig esik az eső és nem csak a piros hetes vesz részt a közlekedésben!

Továbbá az utóbbi években nagyjából áprilistól októberig – kisebb és lokális megszakításokkal – az északi szélesség 48. foka környékén minden extrémitás nélkül használható volt a robogó. És ez csak az időjárás, akkor még nem említettük, hogy egy robogó nyergében könnyűszerrel kiröhöghető a legborzasztóbb közlekedési dugó is. Hogy kényelmesen elpilinckázhatunk a sorok között és ezért már a rend éber őrei sem kergethetnek meg, már ha nem maradt egy Maserati tükre a lazán lobogósra hagyott kabát zsebében. Továbbá élvezhetjük azt a kéjesen kiváltságos társadalmi helyzetet, ami eddig csak a már említett piros hetes és a taxik vezetőinek volt az előjoga: elegánsan, optimistán a jövőbe tekintve elhajtani a buszsávban, a tépett idegrendszerrel toporgó gépkocsivezetők mellett.

És akkor még nem beszéltünk a minden más primer helyváltoztató eszközhöz viszonyítva elenyésző üzemanyag-, gumi-, olajcsere és amortizációs költségekről. Ja, meg a biztosítási díjról. Meg vizsgáztatni sem kell. Meg pont befér hat doboz sör a siskatartóba és a házinéni még észre sem veszi. És Anya sem tud bekéredzkedni, hogy jaj, vigyél már el, drágám, csak ide megyek a sarokra, de közben meg kell állnunk a közértben és a patikában és tök jó, hogy végre együtt megyünk, mert akkor azt a cipőt is megmutatom neked… egyszerűen legálisan nem fér föl rá és legyünk már végre egyszer jogkövető állampolgárok!

Igen ám, de a robogó sem megy magától, azt a kicsit, ami a lendületet csiholja benne, meg kell neki adni! Felesleges azonban elveszned a légszűrők huszonnyolc karakteres azonosító számaiban, ráadásul évjárattól függően a szín sem mindegy, meg összeolajozni a szabadidő gatyádat, aztán valami környezettudatos depót keresni annak a cseppnyi használt olajnak! Hozd ki Törökbálintra az áttelelt jószágot, majd mi megsimogatjuk a kicsi lelkét, hogy októberig ne legyen rá más gondod, mint megtankolni, meg jó alaposan odakötözni valami lámpavashoz!

vissza a hírekhez >>