Bátrak versenye Balassagyarmaton: elnapolva...

Bátrak versenye Balassagyarmaton: elnapolva...
Bátrak versenye Balassagyarmaton: elnapolva...
2013.08.14.
Elsőre talán rossz hír, de hosszú távon mindenképpen fejlődés, hogy új, biztonságosabb helyszínre költözik az immáron hagyományos Bátrak Versenye...
Balassagyarmat Város Önkormányzatának és a MAMI Kupa szervezőinek közös nyilatkozatát továbbítjuk felétek:
"A balassagyarmati Bátrak Versenyének szervezési és lebonyolítási feladatokat közösen, nagy egyetértésben végezte a város és az iskola a város lakóinak hathatós segítségével együtt. A Magyarországon egyedülálló rendezvényt minden évben vártuk és nagyon sokan meg is nézték. Az óriási nézőszám és a felejthetetlen hangulat mindig adott erőt ahhoz, hogy ez a hatalmas és különleges verseny minden évben újraindulhasson. Azonban az idei verseny több nehézséget tartogatott:
- Első probléma, hogy a nézők és versenyzők biztonsága érdekében át kell formálni a versenyt, mert a motorok és a versenyzők nagyon gyorsak lettek. Meg kell vizsgálni a versenyző kategóriákat, ma már sokkal veszélyesebb a tempó.
- Másik kérdés a megindult városrekonstrukciós beruházás, amely miatt új helyszín egyeztetése vált szükségessé. Már az első esemény megrendezésekor tudtuk, hogy a város elnyert rekonstrukciós programja a verseny helyszínén nagyszabású átalakításokkal jár majd. Ez az építkezés az idei évben el is kezdődött, és a város szívét megújító program egy XXI. századi modern belvárost eredményez majd. Ugyanezzel függ össze a beruházás forgalmi problémája, mely nehezíti a verseny miatt jelentős útlezárásokat.
- Harmadszor pedig a MAMI-nak többféle kötelezettsége is van a Magyar Motorsport Szövetséggel kapcsolatosan is, mely alapján fontos szakmai és presztízskérdés volt, hogy idén rendezzen az iskola az Euroringen nagy motorversenyt.
Kijelöltük az új helyszínt a Hunyadi-Baltik-Thököly-Rákóczi utak által bezárt kör a piac körül, viszont a többi probléma továbbra is megoldatlan maradt. Ebből következőleg idén sehol sem tart a MAMI utcai motorversenyt, helyette az Euroringen lesz megtartva a futam. Hogy jó hírt is közöljünk, két dologban sikerült megállapodni: idén szeptember 14-én a helyi motorosokkal, a szakszövetség turisztikai szakágával és veterán szervezetekkel együtt települések versenyét és motoros mulatságot szervezünk közösen. Jövőre, azaz 2014. szeptember 13-14-én pedig megrendezésre kerül az V. Jubileumi Bátrak Versenye utcai motorverseny Balassagyarmaton, a fent nevezett körpályán, amely minden tekintetben a legjobb helyszín lesz a pálya piac által könnyen gyalogosan is átszelhető elhelyezkedése és a Hunyadi utca hatalmas zöldterületei miatt.
Az eddig elvégzett munka nem ment veszendőbe, mert a város vezetésével sikerült egy olyan területet találnunk a belvárosban, ahol az építkezés befejeztével ismét rendezhetünk versenyeket. A jelenleg még átalakítás alatt lévő leendő pálya nyomvonala - reméljük - hosszú távon is alkalmas marad ennek a remek hangulatú rendezvénynek a megtartására. Egy biztos: a város vezetése és a MAMI Szakközépiskola elkötelezett abban, hogy 2014-ben a jubileumi Bátrak Versenye Balassagyarmaton dobogtassa meg a motorsport barátainak szívét!"


vissza a hírekhez >>