Az Audi a jövő motorkerékpárját tervezi.

Az Audi a jövő motorkerékpárját tervezi.
Az Audi a jövő motorkerékpárját tervezi.
2013.04.11.

Az Audi motoripari fejlődése úgy látszik, nem állt meg a legendás olasz motorgyár, a Ducati átvetele után. A Volkswagen luxusmárkája egy érdekes tanulmányt mutatott be: meglepő módon a négy karika egy motorkerékpáron köszön vissza, amit két francia designer faragott, Thibault és Marc Devauze. Az agyagmodell elkészítésében egy másik francia, Clement Couyreur segített nekik.

A végeredmény tetszetős, ám a távoli jövőbe mutat. A vonalak egy keskeny motorra utalnak, ami a naked és sportmotorok törvényen kívüli házasságából jöhetett létre. Alacsony kormány, az áramvonalasan kialakított villaszár, hegyes farrész és a kifinomult hátsó lengőkar jellemzi. Az elejét a kúpos, ledes lámpa és a modernizált paralelogramma első futóműbe szerelt központi rugóstag teszi futurisztikussá. A könnyűfém felnik a Ducati jelenlegi formavilágát tükrözik.

Az áramvonalas formán fel sem tűnik a kipufogó hiánya. Az Audi Ultra matrica biztossá teszi, hogy ez egy olyan tanulmány, melybe az összes modern Audi fejlesztést igyekeznek belepakolni. Ez nem azt jelenti, hogy az Audi motorkerékpárgyártáson töri a fejét, vagy szélesítené a palettáját - nagy valószínűséggel a motort későbbikeben viszont láthatjuk majd esetleg Ducati logóval is, de a koncepció jellegéből adódóan bármi előfordulhat. Lehet, hogy valaki az Audi E-Tron-ja mellé egy ingolstadti elektromos motort is parkolhat majd pár év múlva?

(forrás: Totalbike online)

vissza a hírekhez >>