Még mindig a biztonságról - nem lehet elégszer ismételni...

Még mindig a biztonságról - nem lehet elégszer ismételni...
Még mindig a biztonságról - nem lehet elégszer ismételni...
2015.06.25.
Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra, hogy akkor is meglegyen a motorod, sisakod, kabátod, cuccaid!

Nos, végre elérkezett, amire egész télen vártunk: a negyven fokban viselt bőrgatya tagadhatatlan altesti örömei... de azért más boldogságot is jelent a nyár: az elaggott darab helyett veszünk egy új sisakot, anya kap egy akciós kabátot hozzá, fölpakoljuk a vasat a szokásos 3 köbméternyi túrafelszereléssel, aztán irány a soha véget nem érő aszfaltcsík! Az első jelentősebb hágó leküzdését követően, a megfáradt motoros elpihen az alkonyatban egy kellőképpen kényelmesnek tűnő, útmenti csehóban és megelégedetten konstatálja, hogy azért vannak még dolgok a világban, amik működnek. Pl. az első gyöngyöző falú korsó sör néhány száz kilométert követően.
A világbéke aztán hamar szerteillan, ha az ivóból kikacsázva, hősünk azt konstatálja, hogy hiányzik a sisak, dzseki, a táska, vagy az egész vas, úgy mindenestül. Pedig olyan alaposan felkészült a tekergésre!

Mit lehet tenni annak érdekében, hogy a csavargás abban a békés mederben folyjon tovább, amelyben elindult?

Végtelenül egyszerű: a tagadhatatlanul fontos esővédelem és láncolajozás bebiztosítását követően, törődjünk kicsit azzal is, hogy maradjon elázni- és olajozni való! A megoldások pedig zavarba ejtően sokrétűek lehetnek, az évszázados tapasztalattal bíró Abus kínálatában csak arra az igényre nem találunk semmit, ami nem is létezik:

és mit tehetünk az egész motorért?

ha meg még egy brutál lánccal is megkombinálod a dolgot, hidd el, csak legyinteni fognak rá a legsötétebb külvárosi sikátorban is és keresnek valami más áldozatot. (részletek ITT)

De ne kelljen már annyiszor mondani: ha féktárcsa zár, akkor memo kábel, már ha nem szeretnél a komáid előtt egy dupla leszúrt rittbergerrel indulni!

Mármost, ha a gagyival már megütötted a bokád, vagy ha az értékeid védelmében nem igazán szeretsz belemenni bizonytalan kompromisszumokba, válaszd az Abust, ők már a múlt század első felében is lakatokkal bíbelődtek, láttak már ezt-azt. Törökbálinton várunk az összes tapasztalatuk eredményeivel!


...esetleg, ha valakit bővebben érdekelnek a részletek, úgy érdeklődésére további információkat kaphat az info@rmcmotor.hu cimen!

vissza a hírekhez >>