Vigyázunk a motorodra is!

Vigyázunk a motorodra is!
Vigyázunk a motorodra is!
2015.05.19.
Szeretnéd a motorod ott találni, ahol hagytad?

... mert a rossz bácsik és nénik bizony nem pihennek és keresik a gyenge láncszemeket!

Mi is a gyenge láncszem ebben a képletben?
Nyilván mindent visz, amikor a balga tulaj lerakja a mocit, jó esetben ráhúzza a gyári kormányzárat, ami tudvalevőleg nagyjából annyit használ egy félprofesszionális briganti ellen, mint halottnak a puszi... ne higgyük, hogy a motorkerékpár gyártóknak a rossz üzlet, ha esetleg egy vasnak lába kél, kifizeti a biztosító és a tulaj vesz egy új járgányt. Nahát, nagyjából ennyi ellenállást fejt ki egy gyári kormányzár.

Egy fokkal jobb, ha lezárjuk a szívünknek kedves (és pénztárcánknak érzékeny) vasat valami zárral. Ismerjük a felállást: nem költünk rá sokat, de abban a boldog tudatban hagyjuk magára, hogy mi mindent megtettünk. Kérem szépen, ha ez az igényes megoldások valamely keleti koppintása, az utcagyerekek ellen talán még jelenthet is valamit, de egy szakembernek csak megkönnyítjük a dolgát, hiszen kottából dolgozhat: pontosan tudják, melyik sufnigyártó hol hagyja ki a lényeget a tuti megoldásokból. Egy szó, mint száz: ha már tennénk valamit a vas biztonsága érdekében, akkor azt csináljuk rendesen: profi, kipróbált gyártó megoldását kell használni!

Nézzük pl. a tradicionális német cég, az Abus esetét: mindenre van megoldás.
Értelmes keretek között, a motor azon részét zárhatjuk le, amelyiket akarjuk.
Vidám egykerekezések és rusztikusan görbült féktárcsák adódhatnak pl. egy fennfelejtett féktárcsazárból, de erre is létezik megoldás: memo kábel, vagy riasztó.
Aztán ha mindig ugyanott hagyjuk a mocit, van lebetonozható lezáró szem, meg egykulcsos rendszerek, szóval egészen apró finomságokra is gondolnak.
Nem véletlen, hogy már száz éve gyártanak zárakat.

Kérem tisztelettel, ha a biztonságról van szó, nagyjából ezen a szinten kell gondolkodni, ha nyugodtan akarunk aludni és ébredni is...

...esetleg, ha valakit bővebben érdekelnek a részletek, úgy érdeklődésére további információkat kaphat azinfo@rmcmotor.hu cimen!
vissza a hírekhez >>