Európa csak 155 darabot kap.

Európa csak 155 darabot kap.
Európa csak 155 darabot kap.
2012.12.19.

Limitált szériában lesz kapható, 555 példány lel gazdára a tengeren túl, 155 pedig az öreg kontinensen. Fejlesztése a Red Bull KTM gyári csapattal szoros együttműködésben történt – a gárda Ryan Dungey révén idén elhódította az AMA Supercross 450-es királykategóriájának bajnoki címét, és az első verzió megjelenését követő évben már számos technikai újítással jelentkezik.

Az új generációs, 450 köbcentis, injektoros, négyütemű blokkot nem meglepő módon motokrosszra optimalizálták, a kartert és a kuplungfedelet átrajzolták, hogy ezzel is kisebb legyen az összsúly, a berúgókar kiiktatása pedig további fél kilós csökkenést eredményezett. A KTM persze hangsúlyozza az elektromos indítási rendszer szuperhatékonyságát. A 450 SX-F Factory szériában ötsebességes lesz az USÁ-ban, Európában pedig négy. A gyújtásgörbéket három opcióban állíthatjuk, és külön nyomon követhetjük a pályán töltött valós üzemórákat, ezzel még könnyebben tervezhetőek a szervizek.

A hivatalos élő bemutatóra az AMA Supercross jövő évi nyitányán, január 5-én kerül sor Anaheimben, a motor még január hónapban landol a márkakereskedésekben, Európában 10.450 eurós vételáron.

vissza a hírekhez >>