Olasz Nemzetközi Motocross Bajnokság 2012.

Olasz Nemzetközi Motocross Bajnokság 2012.
Olasz Nemzetközi Motocross Bajnokság 2012.
2012.03.16.

I.Forduló : Montevarchi.

Hivatalosan is megkezdõdött a 2012-es szezon a „Miravalle” pályán Montevarchi-ben.
Az elmúlt év gyõztese Steven Frossard ismét megvillantotta tehetségét és uralta a versenyt. A célfotó szerint a francia pilóta mögött Antonio Cairoli ért célba. Egy másik AIROH versenyzõ harmadik lett ezen a fontos eseményen- Jeffrey Herlings remekelt MX2-ben és a végsõ futamban maga mögé szorította csapattársát Jeremy Van Horebeek-et.

II.Forduló: Pietramurata.

A Miravelle-i debütálás után hét nappal a gyönyörû Pietramurata-ban folytatódott az Olasz Nemzetközi Bajnokság.
A pályát sziklás részek övezték. Az AIROH versenyzõi ismét domináltak. Steven Frossard megismételte sikereit mind az MX1, mind az Elit osztályban. A francia srác mindkét versenyszámban az elsõk között startolhatott. A pódium harmadik fokára az ötszörös világbajnok Antonio Cairoli állhatott, aki egy kis technikai probléma áldozata lett az MX1 futam alatt. Herlings és Van Hoorebek nem voltak jelen így Cristophe Charlier képviselte az AIROH színeit MX2-ben.Az Elit osztályban pedig az ötödik helyen végzett.

III.Forduló: Castiglione Del Lago.

Három versenyen- három egymást követõ sérülést szenvedett el Steven Frossard, aki uralta az Elit mezõnyt az elsõ körtõl az utolsóig. Ennek köszönhetõen már a kezében érezheti a gyõzelmet, viszont így az elsõ háromból kell rajtolnia a végsõ fordulóban, hogy meg tudja ismételni a múlt szezon sikereit.
A dobogó harmadik fokára Antonio Cairoli állhatott, aki folytatja felkészülését a szezonra . A hatodik helyre a nap végén Christophe Charlier került miután megnyerte a legjobb pilóta díjat.

Három egymást követõ verseny után most egy kis pihenõ következik és a végsõ fordulóra 25-én kerül majd sor Gazzane di Preseglie-ben.

vissza a hírekhez >>