MotoGP eredmények, Jerez de la Frontera (Spanyolország).

MotoGP eredmények, Jerez de la Frontera (Spanyolország).
MotoGP eredmények, Jerez de la Frontera (Spanyolország).
2012.05.02.

Moto3

Nagyon nehéz hétvégén vannak túl az AIROH pilótái. Különösen szeszélyes idõjárás befolyásolta a versenyzõk kvalifikációját. A versenyen csak Maverick Vinales ért be a célba, aki annak ellenére, hogy a pályán a gumik teljesen szétmentek, a hatodik helyen tudott végezni. Mawerick lecsúszott a második helyre a világranglistán Romano Fenati mögé.
Danny Kent és Niklas Ajo sajnos áldozatul esett a nedves aszfaltnak.

Moto2

Anthony West teljesítményét javulás jellemezte. A gyakorlás és a bemelegítés alatt is a második helyet szerezte meg, viszont a rosszul sikerült kvalifikáció miatt eléggé hátul tudott kezdeni és a tizenhatodik helyen tudta befejezni a versenyt.
Nem volt szerencséje Julian Simon-nak, akinek szombaton a kvalifikáció alatt az elektronikával gyûlt meg a baja, nem tudott sebességet váltani. A versenyen a hatodik helyrõl indulhatott, de akárhogyan is küzdött nem tudott a tizenharmadik helyezésnél jobb eredményt elérni.

MotoGP

Andrea Dovizioso a hetedik, míg Hector Barberà a tizenkettedik helyre került a szombati kvalifikáció során.
Az esõs nap után a versenyt száraz pálya jellemezte. Andrea nagyon jól kezdett és néhány körben a második volt, Jorge Lorenzo-val való érintkezése miatt visszacsúszott két helyet. Andrea a versenyt végül az ötödik helyen zárta. Hector Barberà, aki az egész verseny alatt nagyon közel volt Valentino Rossi-hoz, nem volt elég energikus és tízedikként ért be a célba.

vissza a hírekhez >>