Kis BMW-t gyártanak majd Indiában.

Kis BMW-t gyártanak majd Indiában.
Kis BMW-t gyártanak majd Indiában.
2013.05.03.

A BMW tavaly nyáron kezdett partnert keresni az indiai motorpiacon annak érdekében, hogy beindíthassák a helyi gyártást – ezzel a magas vámokat megkerülve olcsóbban kínálhatnák motorjaikat a dél-ázsiai országban. A tárgyalásokat már júliusban megkezdték a TVS Motorsszal, most pedig megszületett a megállapodás.
Az április 8-án, hétfőn megkötött szerződés értelmében a BMW és a TVS közösen fejleszt majd új modelleket, melyek a bajorok kínálatát lefelé bővítik: jelenleg 650 és 1600 köbcenti közötti gépek alkotják a palettát, Indiában azonban 500 köbcenti alatti hengerűrtartalmúak készülhetnek. Ezzel a helyi piachoz is alkalmazkodnak, hiszen ott a 100-300 köbcentis motorok a legnépszerűbbek.

Az együttműködés mindkét fél számára hasznosnak ígérkezik, hiszen a TVS így újabb technológiákhoz férhet hozzá, míg a BMW megerősítheti jelenlétét a világ második legnagyobb motorkerékpár-piacán. Ez a piac ráadásul folyamatos növekedésben van, az elmúlt egy évben a 150 köbcenti feletti motorok iránti igény is duplázódott.

A közös munka a TVS Motors számára kulcsfontosságú lehet a piacvezetők elleni küzdelemben, jelenleg ugyanis csak a negyedik legnagyobb részesedéssel rendelkeznek a Hero, a Bajaj és a további terjeszkedést fontolgató Honda mögött.

(forrás:Totalbike online)
vissza a hírekhez >>