Hatodik helyen zárta a vb-t Talma

Hatodik helyen zárta a vb-t Talma
Hatodik helyen zárta a vb-t Talma
2010.11.11.

Nagyon gyorsan elszaladt az idei vb szezon, mely során nagyon sok minden történt és amely egy összetettbeli hatodik helyet hozott a magyar versenyzõ számára, de ne szaladjunk ennyire elõre.

A szezon utolsó hétvégéjén sem kellett az esõtõl tartani, így leginkább csak az ellenfelekkel kellett megküzdeni a versenyzõknek, már ha motorjuk beállításai rendben voltak, ám a bemelegítõ edzésen Talmácsi Gábor motorja talán a hétvége során a legrosszabbul mûködött.

Gábor motorja nem fordult és a féktávokon sem mûködött tökéletesen, így késõbb tudott csak gázt adni, ezek a problémák pedig nem tették lehetõvé, hogy felzárkózzon az élmezõnyre és a korábbi évek alapján tõle nem szokatlan csatározásokban láthassuk. A verseny folyamán végig maga mögött tartotta Jules Cluzelt, aki közte volt azoknak, akik a pontversenyben veszélyeztették 6. helyét és pontosan tudta, hogy bár csúszkál alatta a motor, célba kell érnie és pontokat kell szereznie, hogy megõrizze pozícióját a tabellán.




„Örül a lelkem, hogy sikerült megõriznem a 6. helyet, ami mégiscsak elárul valamit egy nem túl szerencsés szezont követõen. Az idei évadot a Humangestes korszakhoz tudnám leginkább hasonlítani. Sokat küzdöttünk, de mindig a maximumra törekedtem, így nagy dolognak tartom, hogy egy ilyen erõs mezõnyben 6-ként zártam. De visszatérve kicsit a mai versenyre: nem volt szenzációs, nem olyan volt, mint amilyet terveztem az utolsó versenynek. Végig küzdöttem a motorral a kanyarokban, féktávon és késõbb tudtam csak gázt adni, mint ahogy szerettem volna. Mindeközben próbáltam arra is figyelni, hogy Cluzelt magam mögött tartsam. Sok minden összejött ebben az évben, de úgy gondolom, hogy 6-nak lenni egy ilyen kiélezett kategóriában semmiképp sem lebecsülendõ. A tárgyalások továbbra is folynak arról, hogy 2011-ben hol folytatom. Meglátjuk, mit hoz a jövõ.” -nyilatkozta Talma.

vissza a hírekhez >>