Bátrak Versenye: motoros futam Balassagyarmaton

Bátrak Versenye: motoros futam Balassagyarmaton
Bátrak Versenye: motoros futam Balassagyarmaton
2010.09.13.

A 70-es éveket idézõ, hangulatos utcai motorversenyt rendeztek szombat-vasárnap Balassagyarmaton. A szombati esõzések miatt kicsit elkeseredtek a szervezõk, de vasárnap kegyes volt az idõjárás a Résztvevõkhöz!
Utoljára tavaly, elõtte a 70-es években rendeztek ugyanezen a helyszínen gyorsasági motorversenyt még Drapál János, Reisz János és a régi Nagyok részvételével. Ezt a hangulatot elevenitette meg most már második alkalommal Frecska János, és a Mami szakközépiskola... Illusztris vendégek, régi versenyzõk emelték a rendezvény színvonalát.
Volt Simson-, Mz-, Pannóniakupa, volt veteránverseny (ameelyek közül nem egy gépen Kenda K671 abroncs szaggatta az aszfaltot), illetve a város utcáin még soha nem látott supermoto bajnoki futam!
Tömve voltak a pálya melletti járdák, óriási volt a hangulat... Bár csak a Ringen is ennyien lennének!
Sajnos Molnár Laci, támogatott P20 versenyzõnk motorja a 3. helyen megadta magát, igy a szokásos "kupagyüjtés" most elmaradt!

Érdekes, hogy néhány hete voltunk Gyõrben, ahol szintén a városban rendeztek 20 év után egy nemzetközi Gokartversenyt. A gokartpályák üres nézõterei után itt is furcsa volt a nézõkkel tömött, pálya körüli sáv!
Lehet, hogy itt kell keresnünk újra a technikai sportok jövõjét? Van nézõ, van érdeklõdés, van szponzor, van pénz a versenyzésre...

vissza a hírekhez >>