A gyorsasági motoros világbajnokság 2012-es nevezési listája.

A gyorsasági motoros világbajnokság 2012-es nevezési listája.
A gyorsasági motoros világbajnokság 2012-es nevezési listája.
2012.01.20.

A 125 ccm-t felváltó Moto3 alosztályban a jól ismert régi versenyzõk mellett visszatérõ arcokat is láthatunk majd. A Honda és a KTM versenyzõi nagy erõvel készülnek a bajnoki cím megszerzésére, hiszen 2011-ben Maverick Vinales és Miguel Oliveira fantasztikus teljesítményt nyújtottak.
A Team Aspart ígéretes versenyzõi Alberto Moncyo, valamint Hector Faubel.
A Team Laglisse támogatásával a fiatal Efren Vazquez és Adrian Martin próbálhat szerencsét. Jonas Folger az MZ-hez igazolt. Jogosan várhatunk el kimagasló teljesítményt az ausztrál Jack Millertõl, Sandro Cortese-tõl , Isaac Vinales-tõl, aki nem mellesleg Maverick unokatestvére és Niccolo Anotelli-tõl.

A Moto2 mezõnyben szinte mindenki Marc Marquez gyõzelmére számít, aki tavaly igen balszerencsés volt és még mindig kettõs látással küzd. A figyelem középpontjába kerülhet Max Neukirchner és a Supersportból érkezõ Gino Rea is. A gyengébbik nem képviselõjét Elena Rosell-t is érdemes lesz figyelemmel kísérni, hiszen a Katari Motorsportszövetség versenyzõje az idén minden megmérettetésen indulhat.

MotoGP-ben a szakértõk szerint kettészakíthatja a mezõnyt a már korábban bevezetett CRT szabályzat, hiszen már a 2011-es teszteken tisztán látszott, hogy a CRT-k több, mint öt másodperces hátrányba kerültek a prototípusokkal szemben. Mindenesetre olyan nagy egyéniségeket csodálhatunk majd meg, mint Anthony West, James Ellison vagy Yonny Hernandez vagy Hector Barbera. Dovizioso a Yamaha Tech 3-nál folytatja a versenyzést, Alvaro Bautista pedig a Hondához igazolt.

A nevezési listákat az alábbi linkekre kattintva tekintheted meg:

Moto3

http://www.rmcmotor.hu/data/static/moto3.doc

Moto2

http://www.rmcmotor.hu/data/static/moto2.doc

MotoGP

http://www.rmcmotor.hu/data/static/motogp.doc

vissza a hírekhez >>