65 éves a Hells Angels

65 éves a Hells Angels
65 éves a Hells Angels
2013.06.06.

Soha nem látott rendőri készültség volt az elmúlt héten Alsóőrsön, az Európa kemping környékén.
A Hells Angels ugyanis itt tartotta a világtalálkozóját május 30. és június 2. között, ami egyben a klub alapításának 65 éves jubileuma, a Hells Angels MC Hungarynak pedig ötödik születésnapja volt.

30 országból 1500 résztvevő érkezett a zártkörű rendezvényre: ahogy Farsang Imre megfogalmazta: „Senki nincs kizárva, csak mi vagyunk meghívva” Az előzetes rendőri egyeztetések és helyszíni bejárás után mégis több száz rendőr biztosítja a helyszínt és a környéket.

A Hells Angels 1948 március 17.-én a californiai San Bernardinóban jött létre, itt alakult meg a Berdoo Charter. 1957-ben a Californiai Oakland-ben Sonny Barger és társai megalapították saját Hells Angels klubjukat, amely, mivel az eredeti klub beleegyezése nélkül alakult, illegális un. "Bogus-Charter" volt egész addig, míg komoly harcok után azt az "öreg" klub legitimizálta, Sonny pedig a motoros kultúra egyik legismertebb alakjává nőtte ki magát.

A rendezvényre érkezett külföldi tagok különböző programokon keresztül ismerhették meg Magyarország történetét az 1848-as évi szabadságharctól napjainkig.
A változatos programot többek közt igazi, magyar lovasbemutató is szinesítette.
vissza a hírekhez >>