Minden információ megjelenhet a sisakplexin.

Minden információ megjelenhet a sisakplexin.
Minden információ megjelenhet a sisakplexin.
2013.12.30.

Sok csapat dolgozik egy valóban használható bukósisakos HUD-on, de a NUVIZ által tervezett Ride:HUD az egyik legjobbnak tűnik, amit eddig láttunk. Hatalmas előnye, hogy már meglévő sisakunk állvédőjére illeszkedik, ami alapfeltétel, ha széles körben szeretnék terjeszteni. Már csak egy sikeres Kickstarter kampányra van szükségük a gyártás beindításához.

A Ride:HUD egység gyorsan felszerelhető és áthelyezhető. A plexit akár fel is nyithatjuk, mert az áttetsző ernyő, amire az információ vetül, az egység része. A vetített adatok forrása a Ride:CLOUD app, ami okostelefonon futtatható. A sok rendelkezésre álló információ közül a bárhol (markolaton, tankon) elhelyezhető, kesztyűben is használható Bluetooth alapú kontrollerrel lehet váltani.

Nem csoda, hogy a rendszer alaposan megtervezettnek és jól összerakottnak tűnik, a fejlesztésben részt vevő két cég nem kezdő a témában.

"A NUVIZ a HOLOEYE Systems és az APX Labs vegyesvállalata. Katonai és ipari célra tervezett kijelző-technológiák tervezése során találkoztunk. Hamar kiderült, hogy mindannyian megszállott motorosok vagyunk, és elhatároztuk, hogy a tudásunkat egy sisakon viselhető termék létrehozására fordítjuk."

A megjeleníthető tartalom szinte bármi lehet, a navigációtól az időjárástól a telemetrián, zenelejátszón, kommunikáción keresztül a pályaadatokig. Sőt, még beépített HD kamera is jár hozzá.

Ha a közösségi finanszírozás sikerrel jár, és sikerül beindítani a gyártást, a készülék 2014 nyarán már kapható lesz. Az eddig látottak alapján nagy sikert jósolunk a NUVIZ-nak.

Ismertető video megtekintéséhez klikk ide!

(forrás: Motorrevü online)

vissza a hírekhez >>