...hideg ellen orvosság a motornak.

...hideg ellen orvosság a motornak.
...hideg ellen orvosság a motornak.
2017.01.02.
Valószínűleg feldolgoztuk már az enyhén erjedt mákos beigli okozta flash-eket, meg a hamisított csempész pia áldásos delíriumát, szóval túljutottunk az ünnepeken, akkor egy kicsit tekintsünk előre: jön a hidegfront! Viharos erejű széllel, napközben is fagypont alatti hőmérséklettel... Mármost náthás motorosnál nincs röhejesebb, úgyhogy néhány jó tanács, mivel téliesíthetnéd legjobban téli használatban levő vasparipádat!

Tudomány a téli gumiabroncsokról:
Mi az a lamellás szerkezet?
A korszerű téli gumik elengedhetetlen tartozéka. Egy korszerű téli abroncson akár 2000 lamella is található. A lamellák kialakítása gyártónként eltér, de fő szerepük azonos: jelentősen megnövelik a kapaszkodó élek számát. Ezzel a csúszós útfelületen javul az erőátvitel és az oldaltartás.
Aztán milyen a speciális, téli gumikeverék
A téli gumik felülete alacsony hőmérséklet mellett is rugalmas marad. Így az abroncs hideg úton is megfelelő tapadással rendelkezik. A sokak által már közhelyként ismert 7°C fokos határ esetében tehát nem a levegő, hanem az útfelület hőmérséklete a mérvadó! Így már az októberi hideg reggeleken is előnyös lehet a téli gumi használata!

A Kenda K701 és a Michelin City Grip Winter kimondottan téli használatra fejlesztett motorkerékpárabroncsai segítenek átvészelni a nehéz napokat! Az elérhető méretekről IDE kattintva tájékozódhatsz!
.
.

.
.
.
.
A kéz a hidegnek legjobban kitett testrészünk. Melegen tartására ajánlunk néhány segédeszközt!
Oxford fűthető markolatcsalád (részletek ITT!), B-Star, kormányra szerelhető, univerzális kézmelegítők (részletek ITT)
.
.
.
Aztán ha úgy döntesz, mégis leteszed a vasad, figyelj a következő, jó tanácsra!
Négy nyomós érvet felsorolok, hogy miért használd a XADO üzemanyag stabilizátort, vagy más néven tartósítót! ( részletek ITT! )
  • -biztosítja a motor könnyű indítását
  • -a motor üzemszüneteiben megőrzi az üzemanyagrendszer állapotát
  • -megtartja az üzemanyag eredeti minőségét
  • -eltávolítja a kondenzált vizet és a jégkristályokat az üzemanyagból

Így biztosan elindul tavasszal a motorod anélkül, hogy a teljes üzemanyagrendszert tisztitanod kellene!

.

Ja, bocsánat, majdnem elfelejtettem...! Jöhet még ez a "lemerült az akkumulátorom" téma is! Ha nem akarsz ebbe a helyzetbe kerülni, rendkívül kedvező áron tudunk intelligens akkutöltőket ajánlani!

( részletek ITT! )

vissza a hírekhez >>