Bitter Sándor újra a Man TT-n

Bitter Sándor újra a Man TT-n
Bitter Sándor újra a Man TT-n
2014.05.25.

Május 24-én szombaton vette kezdetét a 2014-es Isle of Man Tourist Trophy. A versenyt 1907 óta rendezik meg, 1911 óta a jelenleg is használt 60 km hosszú pályán. A körrekord John McGuiness nevéhez fűződik, aki valamivel több, mint 17 perc alatt tette meg a 60 kilométert a 2007-es versenyen.

A TT közel két hétig tart, melynek első fele az edzésekkel telik. A versenyzők naponta egy kört futhatnak, minden géposztály versenyzőjének öt nap áll rendelkezésére minél jobb időt elérni. A versenyt az utolsó edzéssel egy napon tartják, a táv kategóriától függően három és hat kör között változik.

Bitter Sándor idén ötödik alkalommal indul el az országúti versenyen, ezúttal három kategóriában: Superbike, Superstock és SeniorTT.

Bitter Sándor Isle of Man TT 2014

A felkészülés idén sem volt zökkenőmentes, és bár az elmúlt két TT számára kimaradt, Sanyi bízik benne, hogy ami már négyszer sikerült, ötödszörre is menni fog. „Sokat kell mennem kocsival a 60 kilométeres körön, hogy újra jó haverok legyünk ezzel a veszélyes pályával” - kezdte Sanyi. „Az angol Ice Valley BMW csapat tagjaként indulok, fő támogatóm a Red Line Hungary, de mellém állt az ADL és a Groomi Trade is.”

Bitter Sándor Isle of Man TT 2014

"Sokat beszélgettünk és nevettünk ma Michael Dunlop cimborámmal, akinek nagy esélye van a gyözelemre idén is"

„Most még semmit nem tudok nyilatkozni az eredménnyel kapcsolatban” - felelte Sanyi arra a kérdésünkre, hogy milyen eredménnyel lenne elégedett. „Hétfőn fogok először menni ezzel a BMW-vel, és 2011 óta először motorral ezen a pályán. Utána már többet fogok tudni mondani arról, hogy mit várhatok el magamtól. Nagyon jó itt, de a természetes félelem jelenleg bennem van. A környezet szuper, az időjárás kegyetlen. Tíz fok és állandó eső.”

A versenyek sorában az első május 31-én a Superbike lesz hat körös versenytávval. Az utolsó napon, június 6-án a móka kedvéért négy MotoGP versenyző, Bradley Smith, Michael Laverty, Scott Redding és a Man szigeti lakos Cal Crutchlow is tiszteletét teszi a legendás futamon egy kör erejéig.

Szurkolunk, és kíváncsian várjuk a híreket. Hajrá Bitti #11!

(forrás: motorinfo online)

vissza a hírekhez >>