Bajt hozott a GPS

Bajt hozott a GPS
Bajt hozott a GPS
2012.12.28.

A motoros túrázás korántsem veszélytelen műfaj, ám olyan vészhelyzetek is előfordulhatnak kétkeréken, amire egy átlag utazó aligha számít...
Hasznos és fontos kiegészítő az utazómotorokon a műholdas navigáció, ám érdemes ezt inkább egyfajta kiegészítőként, mintsem elsődleges iránytűként használni, ha idegen helyen kirándulunk. Hasznos lehet, ha papírtérkép alapján előre itinert készítünk, így a kütyü tévesztése esetén felülbírálhatjuk a téves útirányt.
Az Ausztráliában túrázó motoroscsapat tagjai valószínűleg örökre megjegyzik ezt, ugyanis közvetlen életveszélybe kerültek a rosszul működő navigáció miatt. Az utazók egy rosszul felprogramozott térképprogram miatt vagy hetven kilométerrel vétették el a célpontot, és Mildura városa helyett a sivatag kellős közepén találták magukat a közel ötvenfokos melegben.
Segélykérésük eljutott a rendőrséghez, és a kiérkező mentőcsapat szerencsére időben megtalálta a bajbajutott világjárókat, így mindannyian ép bőrrel megúszták a kalandot, a térképcsomag kiadója pedig javította azóta a hibát.
vissza a hírekhez >>