World Ducati Week 2014.

World Ducati Week 2014.
World Ducati Week 2014.
2014.07.24.

Öt földrész 56 országából összesen 65 000 Ducati-rajongó látogatott el a hétvégén az olaszországi Misano-Adriatico versenypályára, hogy együtt hódoljanak közös szenvedélyüknek és ünnepeljék kedvenc motorjukat. Ilyen sokan korábban csak 2012-ben voltak az abban az évben négynapos rendezvényen, idén érkeztek résztvevők többek között Amerikából, Ausztráliából, Oroszországból, Indiából, Brazíliából, Kínából, de még Gabonból, Izlandról és Nepálból is.

Néhány érdekes adat arról, hogy mennyi minden történt a három nap alatt: 10 192 kört tettek meg a pályán motorokkal és autókkal, 58 különböző programon vehettek részt a rajongók a három nap alatt, 700 tesztkör az új Monster 821-gyel, 4000 szempár pillanthatott be a továbbra is titkosan őrzött Ducati Scramblert rejtő konténerbe, 803 limitált szériás póló talált gazdára.

A 2015 elejére várható Ducati Scramblert ezúttal is a sárga konténer rejtette, amibe egyszerre csak nyolc embert léphetett be, szigorúan okostelefon vagy kamera nélkül. A konténer előtti sor – nem is kérdés – hatalmas volt, az 1962-es első Scrambler hamarosan megjelenő utódját hatalmas érdeklődés övezi.

Bemutatkozott a Hypermotard SP új színekben, verseny-piros-fehérben, ami szeptemberben érkezik a kereskedésekbe és 14 990 eurós áron lesz kapható.

A hétvége csúcspontja a szombati Diavel Drag Race by Tudor volt a Ducati MotoGP és SBK versenyzői és a Ducati Diavel Carbon részvételével, a helyszín a Misano World Circuit „Marco Simoncelli” pálya célegyenese volt. A győztes Regis Laconi korábbi Ducati SBK versenyző lett, a második Matteo Baiocco jelenlegi SBK tesztpilóta, a harmadik Andrea Dovizioso, a MotoGP Ducati Team versenyzője.

Természetesen a stuntriding sem maradhatott ki a találkozó programjából, a spanyol Emilio Zamora Monsteren, Diavelen és 1199 Panigalén bemutatott trükkökkel kápráztatta el a közönségét.

(forrás: 2014 Ducati Motor Holding)

vissza a hírekhez >>