Tompa Krisztián 2012-ben a legjobb MX eredménnyel büszkélkedhet.

Tompa Krisztián 2012-ben a legjobb MX eredménnyel büszkélkedhet.
Tompa Krisztián 2012-ben a legjobb MX eredménnyel büszkélkedhet.
2013.03.24.

Valószínűleg, ha civilben találkozol ezzel az erdélyi kissráccal, akkor egy laza vállrándítással átnéznél rajta, de ha motoron látod, akkor minden bizonnyal az állad is leesik majd. Tompa Róbert Krisztián egy őstehetség, aki még nagyon sokra viheti, ha a támogatók és a szerencse mellé áll. Ő már a világbajnokságon is bizonyított, és most egy rangos európai csapat vetett szemet rá. Sikerei elérésében az RMC Motor Kft.-nek is jelentős szerep jutott!

Csütörtöki interjúnk eheti vendége ő volt.

Óriási lehetőség előtt állsz, egy gyári csapat tagja vagy, egészen pontosan a Rockstar Suzukié! Hogyan találtatok egymásra?

A tavalyi junior-vb után, ahol a 65-ösök között harmadik lettem, megkeresett a csapatfőnök, mert a 85-ös versenyzőjük ebben az évben már a 125-ösöknél versenyzik, és láttak bennem fantáziát. Apukámmal átgondoltuk az ajánlatot, és az utolsó ADAC versenyen megegyeztünk.

Lehet tudni arról valamit, hogy miben fognak téged támogatni?

A technikai hátteret biztosítják: motor, tuning, teleszkóp, alkatrészek, gumi, olaj, fogyó anyagok. Egyelőre erre és a jövő évre szól a megállapodás, és majd az eredmények eldöntik, hogy meddig lesznek mellettem. Fontos megjegyezni, hogy ez nem gyári támogatás, csupán a gyári csapat tagja vagyok. Egyelőre.
Akkor gondolom kevesebbet látnak majd a hazai szurkolók, nem?
Az ADAC-n, az EB-n, és a VB-n kötelező indulnom, mindenhol a 85-ös kategóriában. Nagyon szeretnék az OB-n is menni, mert szeretek Magyarországon motorozni, de nem valószínű, hogy mindegyikre el tudok menni. Amikor nem lesz ütközés, akkor természetesen számíthattok rám.

Milyen tapasztalataid vannak eddig a csapatról, segítenek majd neked a vébés szakik?

Nagyon gyorsan sikerült beilleszkednem, a motort nagyon szeretem, ha tehetem, akkor folyton rajta vagyoik. A csapattársaimmal még nem sikerült találkoznom, de remélem majd befogadnak, és kapok tőlük segítséget.
Mikor kezdtél egyébként motorozni?
2004-ben kezdtem el motorozni mert megtetszett. Édesapám is motorozik, így indult nálam a dolog.

Mikor jöttek az első sikerek?

2007-ben Román és Magyar bajnok lettem 50 köbcentiben, aztán jött a többi kategória. Tavaly magyar bajnok lettem a 85 serdülőben, aminek nagyon örültem, de természetesen a legbüszkébb a világbajnoki bronzérmemre vagyok.

Mi a legnagyobb álmod a motokrosszal kapcsolatban?

A legnagyobb álmom szerintem az, ami minden krosszosnak, hogy világbajnok lehessek MX1-ben vagy MX2-ben. Nem tudom, hogy lesz-e rá lehetőségem, de én mindent megteszek annak érdekében, hogy egyszer ez megvalósuljon.

Hol szeretnél lenni mondjuk öt év múlva. Gondolkoztál már ezen?

Szeretnék minél közelebb kerülni a világbajnoki címhez.

(Forrás: MX Online honlap)

Köszönet az RMC Motor Kft-nek, aki a B-Star ruházatot, Polisport műanyagalkatrészeket és Kenda gumiabroncsokat biztosította a sikerek eléréséhez!
vissza a hírekhez >>