Talmácsi a 19. helyrõl indul Silverstone-ban

Talmácsi a 19. helyrõl indul Silverstone-ban
Talmácsi a 19. helyrõl indul Silverstone-ban
2010.06.20.

Talmácsi Gábor nagykabátban dideregve megjegyezte az egyik helyi biztonsági embernek, hogy hirtelen milyen hûvös lett, õ csodálkozva csak annyit mondott: „Pedig most teljesen nyárias a klíma...”

A délelõtti szabadedzéseken a hosszas esõzés miatt nem volt tapadás a pályán. Talmácsi Gábor elõször a száraz beállításokkal ismerkedett, majd kért néhány változtatást. A magyar versenyzõnek a silverstone-i aszfaltcsík második negyedében akadtak gondjai, a pálya második felében gyors volt. Talma végül délelõtt a tizenkettedik helyen zárt.

A délutáni idõmérõ edzésre a körülmények változatlanok maradtak. Talmácsi motorja nem volt továbbra sem az igazi, a magyar versenyzõ próbált egy jó kört kierõltetni a gépbõl, de nem igazán sikerült. A motor a pálya elsõ felében folyamatosan kisodródott a kanyarokban, nem sikerült az ideális íven tartani. A bokszkiállások során a mérnökök változtattak néhány dolgon, de érdemi elõrelépés nem történt. A végsebesség tekintetében nem rossz a Speed Up, Talma a második leggyorsabb volt a mezõnyben a kvalifikáció során. Talmácsi Gábor holnap a tizenkilencedik helyrõl rajtolhat, Andrea Iannone tizenhatodikként vághat neki a tizennyolc körös Brit Nagydíjnak. Vasárnap a Moto2 kategória versenyével indul a program, magyar idõ szerint 12:15 órakor.

Nagyon gyors Talma motorja, de egyelõre - ezen a pályán - nem elég kezes

19. TALMÁCSI GÁBOR - 2’11.177

"Nem vagyok túl boldog a mai eredmény miatt, valami komoly változtatásra lesz szükség holnapra. A pálya elsõ felében akármit próbálok, nem tudok rendesen elfordulni, a pálya második részén nem jelentkezik ilyen nagymértékben a probléma. Le Mans-ban sikerült rossz rajtpozícióból elõrelépnem, holnap is minden tõlem telhetõt meg fogok tenni. Nem lesz könnyû"


Nehéz verseny vár Gáborra, megint hátulról indulva kellene nagyot alkotnia

2010. június 19, Brit Nagydíj, Silverstone, idõmérõ edzés

1. Claudio CORTI 2’09.624
2. Jules CLUZEL 2’10.037
3. Stefan BRADL 2’10.413
4. Julian SIMON 2’10.419
5. Yonny HERNANDEZ 2’10.475
16. Andrea IANNONE 2’10.846
19. TALMÁCSI GÁBOR 2’11.177

vissza a hírekhez >>