Räikkönen motocrossversenyen indult a Magyar nagydíj előtt.

Räikkönen motocrossversenyen indult a Magyar nagydíj előtt.
Räikkönen motocrossversenyen indult a Magyar nagydíj előtt.
2013.07.24.
Múlt vasárnap Belgiumban, Genk közelében rendezték meg az immáron hagyományos „Everts and Friends” elnevezésű jótékonysági motokrossz versenyt, s ezen a Forma-1 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen is rajthoz állt.

A Lotus versenyzője elmondta, hogy meghívást kapott a szintén ezen a hétvégén tartott moszkvai Formula-1-es show-ra, végül azonban a motoros programot választotta, mivel gyermekkora óta a kétkerekűek rajongója.

A technikai sportok csúcsának titulált F-1 ugyan nem mindennapi képességeket követel meg az indulóktól, de a finn pilóta nyilatkozata azért rávilágít, hogy kétkeréken sem könnyebb az élet, sőt:
„Motokrossz? Imádom ezt a sportot! Igaz, sok tekintetben különbözik a Formula-1-től, de szerintem nem kap megfelelő teret, kissé talán alábecsülik. Úgy hiszem, ez az egyik legnehezebb technikai sport, legalább is az általam eddig próbáltak közül. A verseny nagy élmény volt, de azért ésszel húztuk a gázt, hiszen ez nem tétmeccs, elsősorban a jótékonyságról szól” - nyilatkozta a futamot követően Räikkönen.

A riporterek nem hagyták ki a ziccert, és rákérdeztek, mit szólt jelenlegi munkaadója, hogy egy kicsit sem veszélytelen programot választott a szezon közepén, alig néhány nappal a Magyar Nagydíj előtt:
"Nagyon figyeltem, hogy ne csináljak semmi butaságot, de ami a csapatomat, a Lotust illeti, hát, nem voltak boldogok, hogy elutaztam a futamra...” - tette hozzá a harmincnégy esztendős világbajnok.

(forrás: Sportmotor online)
vissza a hírekhez >>