Nagy kihívás Nagyszombaton. Acsán startolt a PQC Magyar Quadmaraton Bajnokság.

Nagy kihívás Nagyszombaton. Acsán startolt a PQC Magyar Quadmaraton Bajnokság.
Nagy kihívás Nagyszombaton. Acsán startolt a PQC Magyar Quadmaraton Bajnokság.
2013.03.31.

A tavalyihoz hasonlóan, idén is óriási sár boldogította a merész quadosokat az acsai offroad "arénában".

Reggel még hó fogadta az érkező versenyzőket, de a 11 órai rajt idejére sártengerré változott a pálya.
A két órás dagonya felénél a pálya egyes részei a 2x4 ketegória versenyzői számára gyakorlatilag járhatatlanná váltak. A rendezőség hamarosan le is intette a hátsókerékhajtású mezőnyt.
Másfél óránál már a 4x4 mezőny is küzdött a terpviszonyokkal. A quadok olaj- és vízhűtője elrakódott sárral, a motorok túlmelegedtek és az elektronikák sorban letiltottak... A második helyen "utazó" Matkaicsek Zoli (támogatott versenyzőnk) éppen megelőzte a végig vezető Magyar Noelt, amikor egy ugratónál lefordult a bal hátsó gumija. A szervizeléssel egy kört vesztett. Az utolsó fél órában hatalmas tempót diktálva mintegy 100méterre megközelítette az élen haladó versenyzőt. Noel első lengőkarja az utolsó kanyarban eltört és a jelentősen megnövekedett "kerékszéttartás" miatt lefordult mindkét elsőgumija. Igy is beterelgette quadmaradványát a célba, ...Matkaicsek Zoli nagy bánatára. A 2 óra embertelen küzdelem után Matkaicsek Zoli 20 méterrel maradt le a dobogó legfelső fokáról. A harmadik helyen csapatunk versenyzője, Apkó László érkezett, akinek tempóját szintén korlátozta az elektronikus tiltás.
Egy működő gőzborotvával itt most nyerni lehetett volna!

Csapatunkból a 2x4 kategóriában Gévay Árpád a második helyet tudhatta magáénak.

Az extrém körülmények közt rendkívül fontos volt a versenyzők gumiválasztása. 2x4 kategóriában a K535A és K299, a 4x4-ben a K587, K537 és K573 abroncsok "állhattak a dobogóra". Gyakorlatilag a teljes élmezőnyben csak KENDA abroncsokat találhattunk!

A versenyről további fotókat a következő linkre kattintva tekinthetsz meg:

Gumiabroncsválasztékunkat a következő linkre kattintva tekintheted meg:
vissza a hírekhez >>