Megverték Cairolit!

Megverték Cairolit!
Megverték Cairolit!
2013.05.11.

Hollandiában Cairoli bukott az első futamon, Gautier Paulin pedig második nagydíját nyerte.

MX1, Agueda :

Az első futam nem alakult túl jól a bajnokságot vezető Cairoli (Airoh) számára. Már az elején hibázott és Paulin átvette a vezetést. Ketten teljesen elszakadtak a mezőnytől és a 222-es folyamatosan támadta az élen motorozó franciát, de ekkor újabb hibát vétett és elesett. Az esés miatt szerencsére komolyabb sérülések nem voltak, de a fék leszakadt a motorról és ez a hátralévő időben hátráltatta a bajnokságot vezető olaszt. Mindezek ellenére harmadik helyen hozta be a motort Paulin és Desalle (Airoh) mögött, értékes pontokat gyüjtve.

A második fordulóban a hatszoros világbajnok semmit sem bízott a véletlenre és magabiztos motorozással gyűjtötte be a futamért járó maximális pontot. Ebben a futamban Desalle mutatott be egy hatalmas esést, de szerencsére ő is sérülések nélkül tudta folytatni a versenyt.

Izgalmas versenyeket láthattunk az MX1 mindkét futamán és Paulin pár ponttal megközelítette Tony Cairolit, aki azonban még így is 38 egységgel vezeti a tabellát.

Tony Cairoli: "Az első futamon hibáztam párat, nem tudtam felvenni a ritmust, aztán miközben Paulint próbáltam előzni, elkeptam egy kavicsot és elestem. Felállítottam a motort, de hazavágtam a féket, végül be tudtam fejezni, ami fék nélkül nem volt túl egyszerű. Másodjára már jó tempót mentem, fontosak ezek a pontok a bajnoksághoz."

A Holland Jeffrey Herlings (Airoh) a Portugál GP-n is hozta a tőle megszokott formát, vagyis uralma alatt tartotta mindkét futamot. A jelenlegi mezőnyből senki sincs aki meg tudná szoritani vagy bármilyen problémát jelentene tulipánország tehetségének. Ha így folytatja, elérheti a 100 %-os szezont, ami azt is jelenti, hogy rendkívüli motoros és azt is, hogy teljesen kinőtte ezt a mezönyt.

vissza a hírekhez >>