MX1 és MX2 VB futam Svédországban és Németországban.

MX1 és MX2 VB futam Svédországban és Németországban.
MX1 és MX2 VB futam Svédországban és Németországban.
2011.07.18.

A második szezonját futó Steven Frossard szerezte meg az elsõ helyet az MX1 kategóriában. Mögötte a Honda World Motocross orosz versenyzõje, Evgeny Bobrishev végzett. A pódium harmadik fokára Antonio Cairoli (AIROH versenyzõ), a jelenlegi világbajnok állhatott.
A 23 év alatti kategóriában az MX2-ben Jeffrey Herlings második helyezett lett, így a szezonban hatodszorra állhatott a dobogón. A nap kiváló, ötödik helyezését Christophe Charlier szerezte meg a Gariboldi csapat Yamahájával.

Új név a címlapon: pontosan 31 évvel honfitársának, Kavinovnak az utolsó gyõzelme után Evgeny Bobrishev kitett magáért a Talkessel-i pályán. A Paolo Martin csapat új fenegyereke megnyerte az elsõ aranyérmét, majd „duplázott” és megnyerte a Gp-t.
"Bobby" a kapott pontok miatt nagyon közel került a ranglista harmadik helyéhez. A második a rangsorban Antonio Cairoli. A szicíliai srác a legjobb formáját nyújtotta a konkurens versenyzõvel szemben, de néhány hiba miatt nem sikerült megelõznie. Nem volt messze a dobogótól Bobryshev csapattársa Rui Goncalves sem. A portugáliából származó versenyzõ folytatja küzdelmét a Királykupa elsõ helyéért.
Az ötödik helyen Max Nagl végzett, míg Ken De Dycker csak mögötte tudta befejezni a versenyt. Végül Steven Frossard a nyolcadik lett, az elsõ futamban a harmadik lett de aztán volt egy kis problémája a második futamban.
MX2-ben Jeffrey Herlings csak 2 ponttal csúszott le a dobogó harmadik fokáról. Az elsõ futambeli kiváló második helyezése után a második futamban nem tudott a negyedik helytõl elõrébb kerülni. Herlings így maradt a tabella szerinti második helyen. A tízedik hely Harry Kullas-é lett.
Következõ szombaton a szezon tízedik versenyét Lettországban rendezik, a Kegums pályán.

vissza a hírekhez >>