MX1 és MX2 eredmények. Sevlievo (Bulgária)

MX1 és MX2 eredmények. Sevlievo (Bulgária)
MX1 és MX2 eredmények. Sevlievo (Bulgária)
2012.04.22.

Az AIROH pilótái ismét remek formájukat hozták a 2012-es Motocross Világbajnokságon.
A rendezvénynek a bulgáriai Sevlievo pálya adott otthont, mintegy 200 km-re Szófiától.

MX2-ben az AIROH versenyzõi közül ismét Jeffrey Herlings léphetett a dobogóra. A holland srác a megszerzett második helyezésével még mindig tartja magát a bajnokság élén. A GP végén Herlings csapattársa Jeremy Van Horebeek a negyedik helyen végzett. A másik nagyszerû performanszt a brit Max Anstie-tól láthattuk, aki a hatodik és az ötödik hellyel összesítésben az ötödik helyezést szerezte meg. Anstile csapattársa Alexander Tonkov nyolcadik lett.

MX1-ben az ötszörös világbajnok Antonio Cairoli megszenvedte a nehéz bulgáriai pályát, de ebben a második fordulóban sem hiányozhatott a dobogóról. Az elsõ futamban egy briliáns start után utat engedett ellenfeleinek és negyedik lett. A második futamban a szicíliai visszaküzdötte magát a harmadik helyre. Ennek eredményeképpen az ötszörös bajnok a dobogó legalsó fokára állhatott.
Sajnos, Clement Desalle elcsúszott a második futamban, így fantasztikus eredménynek számít, hogy végül a harmadik helyen tudta befejezni a versenyt. Összesítésben a nyolcadik lett, de megerõsítette harmadik helyét a bajnoki ranglistán.

Következõ héten a „cirkusz” tovább gurul Fermóba, Olaszországba. A 2012-es Világbajnokság harmadik fordulója vasárnap április 29-én lesz.

vissza a hírekhez >>