Lotus motorkerékpár készül.

Lotus motorkerékpár készül.
Lotus motorkerékpár készül.
2013.06.28.
Az elsősorban sportautóiról és az autósportban elért sikereiről ismert Lotus motorkerékpár-gyártásra szánta el magát.

A tervek szerint egy 200 lóerős gépet készítenének el – bár még a motor stílusáról és a technikai adatokról sem adtak ki semmilyen információt, azt már tudni lehet, hogy komolyan veszik a projektet, így a tervező- és kivitelező gárda összeállítására nagyon odafigyeltek.
A Lotus Motorcyclest a brit gyártó az FIA World Endurance Championship autóversenyein is induló Kodewa istállóval közösen hozta létre, az első hírek szerint ők építik majd meg a Lotus motorkerékpárját – melyhez Forma-1-es technológiákból is merítenek. A terveket Daniel Simon készíti, akinek a neve többek közt a Tron Lightcycle kapcsán lehet ismerős.

A Lotus C-01 elnevezésű jármű a sajtóközlemény szerint életstílust, dizájnt, illetve csúcstechnológiát ötvöz majd karbon, titán vagy éppen különleges minőségű acél felhasználásával.

A Bugattik korábbi tervezője, Daniel Simon Hollywood legkifinomultabb koncept járműveinek is a megálmodója. Leginkább figyelemre méltó munkái a 2010-es Tron-film motorjai és a Tom Cruise főszereplésével készült, nemrég bemutatott Feledés különleges légi járműve. De ugyancsak az ő nevéhez fűződik a Lotus LMP2 versenyautók híres fekete-arany „egyenruhája” is.

A tervező elmondta, a Lotus C-01-gyel egy csúcstechnológiájú, brutális, de stílusos és elegáns szörnyeteget szeretnének megalkotni, amely mind kialakításában, mind színeiben felismerhetően Lotus lesz.

A Lotus C-01 névre keresztelt motorról az ígéretek szerint hamarosan újabb részleteket és képeket is közölnek – az eddigi egyetlen fotóból csupán annyit szűrhetünk le, hogy két keréken is maradnak a hagyományos fekete-arany fényezésnél.

(forrás: Totalbike online)
vissza a hírekhez >>