Kevin Schwantz újra a nyeregben.

Kevin Schwantz újra a nyeregben.
Kevin Schwantz újra a nyeregben.
2013.05.14.

Kevin Schwantz, az 1993-as év 500 köbcentis gyorsasági motoros világbajnoka bejelentette visszatérését, igaz egyelőre egy csak egy futamra: a július 28-i nyolcórás suzukai verseny lesz 18 évvel ezelőtti visszavonulása óta az első, amin elindul. A Kagayama csapat színeiben egy Suzuki GSX-R1000 nyergében fogja csapattársait, a korábban MotoGP és Superbike sikereket elérő Noriyuki Hagát és a hosszú távú versenyekben tehetséges Yukio Kagayamát erősíteni.


Scwantz jól ismeri a suzukai pályát, összesen négyszer állhatott itt a dobogó legmagasabb fokán. Világbajnoki címének megszerzése után két évvel vonult vissza a most 48 éves legenda, de az elmúlt években sem került messze a motoroktól: utánpótlás neveléssel foglalkozott saját iskolájában.

„Csapattársaim kemény és remek pilóták, a pályát mindannyian jól ismerjük, így azt hiszem, jó esélyünk van a győzelemre.” - mondta Scwantz. „Habár jó ideje visszavonultam a versenyzéstől, gyakran motoroztam az iskolámnak köszönhetően, szóval nem lehet semmi probléma. Mindig bántam, hogy sose nyertem a suzukai nyolcórás versenyen, és szeretném bepótolni pályafutásom ezen hiányosságát.”

(forrás: Motorrevü)
vissza a hírekhez >>