Katari Nagydíj 2012

Katari Nagydíj 2012
Katari Nagydíj 2012
2012.04.10.

Ebben az évban a 125-ös géposztályt a Moto3 váltja fel, ahol négyütemû kétszázötven köbcentiméteres gépek csapnak össze.

Moto 3: Maverick Vinales az AIROH versenyzõje lett az elsõ aki a Moto3 géposztályban nyert és az utolsó aki szintén gyõzelemmel végzett a 125 köbcentis kategóriában. Így Maverick a lehetõ legjobban zárta és nyitotta meg az új szezont. Maverick példásan versenyzett és néhány technikai probléma ellenére is sikerült elérnie a nyertes pozíciót a szombati teszt alatt.
Maverick vezeti az ideiglenes ranglistát a Moto3 géposztályban. Õt követi az olasz Fenati és a német Cortese. Danny Kent bemutatója elég unalmasra sikerült és csak nyolcadikként ért a célhoz. Niklas Ajo tizenharmadik lett. Jonas Folger abbahagyta a versenyt a hetedik kör után, motor gondok miatt.

Moto2: Julian Simon-t túl sok probléma akadályozta az év elsõ versenyén. Nem találja még az összhangot új motorjával, ráadásul az újonnan feltett gumik sem segítettek neki. Julian a tizenötödik helyen zárta a versenyt, csak egy pontot tudott szerezni a bajnokságon.
Anthony West, (tizenötödik alkalommal vett részt a katari futamon) szintén nem szerepelt túl fényesen. Anthony-nak még szoknia kell új Moriwaki-ját.

MotoGP: Andrea Dovizioso az ötödik helyen zárta a futamot. Andrea nagyon óvatos volt a verseny alatt és így nem vétett hibákat. Az egész verseny alatt szorosan nyomában voltak csapattársai ezért végig koncentrálnia kellett. Hector Barberà-nak aki a Pramac Ducati csapatban debütált, volt néhány lassabb köre és ez két pozíció mínuszt eredményezett az AIROH pilótának. Hector a kilencedik helyen zárta a versenyt.

A pálya fontosabb adatai

Hosszúság: 5380 méter
Szélesség: 12 méter
Kanyarok száma: 16 (ebbõl 10 jobb, 6 bal)
Leghosszabb egyenes: 1068 méter (célegyenes)
Bokszok száma: 40
Tavalyi gyõztesek: Casey Stoner, Stefan Bradl, Nicolas Terol.

vissza a hírekhez >>