Hihetelen: a Ducati kiszáll!

Hihetelen: a Ducati kiszáll!
Hihetelen: a Ducati kiszáll!
2010.08.30.

Hihetetlen de igaz: a Ducati otthagyja azt a bajnokságot, amelyre modernkori imidzsét építette. A pénteki bejelentés lényege, hogy a bolognaiak nem képviseltetik magukat gyári csapattal a bajnokságban. Ugyan ez még nyitva hagyja a lehetõséget a privát csapatok részvétele elõtt, de a bajnokság trendjét figyelembe véve kétséges, hogy egy ilyen csapat sikeres lenne a megújult szabályrendszer mellett is. A hivatalos indoklás egyik eleme pontosan a bajnokság jelenlegi irányvonalát említi.
A versenysport sohasem volt olcsó, manapság pedig különösen rengeteg pénzt emészt fel. A pénzügyi válságtól szenvedõ világban pedig jelentõs összegeket elkölteni a siker legkisebb reménye nélkül nem a legjobb recept a túlélésre.
A pletykák szerint a Ducati nincs olyan jó anyagi helyzetben, hogy Valentino Rossi (moto gp) átigazolását komoly áldozatok nélkül megengedhesse magának. Ami tényként kezelhetõ, hogy korunk legjobb gyorsasági motorversenyzõjével karöltve a prominens múlttal (és jelennel) rendelkezõ gyártó csodákra lehet képes.

vissza a hírekhez >>