Érezted már magad lovagnak?

Érezted már magad lovagnak?
Érezted már magad lovagnak?
2013.08.21.

Érezted már magad lovagnak (a nemi egyenjogúság kedvéért lovaginának)? A nemeslelkűt ugyanis nem csak az teszi azzá ami, hogy nekiront a szélmalomnak, de a viselete is.

A dolgok végül is nem változnak. Attól, hogy az egylóerős zabpusztítóról átnyergeltünk sokkal több lóerős benzinzabálókra, az öltözet funkcionális célja lényegében ugyanaz. Legfeljebb manapság már nem egymás ellen megyünk, csak a flaszteron bemutatott arcon csúszás következményeit igyekszünk minimalizálni. A behatások azonban kísértetiesen hasonlóak, ennél fogva a védelem sem módosult sokat.

De az anyagok, kérem, az anyagok! Kétségkívül látványos lenne végigrobogni a Nagykörúton Don Quijote szerelésében és vélhetően a koptató rétegekkel sem lenne probléma, illetve szívünk hölgye is meglágyulna ennek láttán, de legalábbis agyonröhögné magát. Arról már nem vagyok meggyőződve, hogy a rend éber őrei nem kezdenének lázas keresgélésbe mindenféle EU szabvány-jelöléseket keresve páncélzatunk rafinált csücskeiben és – hogy finoman fogalmazzak – nemesebb testhajlataink is vélhetően megsínylenék a vas-a-vason konfekciót. Lépjünk tehát tovább!

Amint a lovag hordozója, úgy a viselete is robbanásszerű fejlődésen ment keresztül az elmúlt félezer évben. Különösen az utolsó negyven hozott látványos újításokat. Ahhoz képest, hogy a középkorban a vitézeket még emelőszerkezettel rakták föl a dinoszaurusz-szerűen felöltöztetett lovaikra, és ha a csata hevében leestek róluk, képesek voltak a mezőn mozgásképtelenül fekve meghalni, mi egyszerűen felpattanunk a vasparipára. És ennek a mozgásszabadságnak azért megvannak az áldásos hatásai, elég belegondolni, amikor a napsütötte Hortobágy közepén, a 33-ason elkezd dolgozni az előző esti sörmennyiség és nem tudnánk lekecmeregni a nyeregből… én nem is akarom tudni, hogy hasonló helyzetben nemes eleink miképpen cselekedtek.

Hogyan is valósulhatott meg ez a szerény párszáz kilós súlycsökkenés? Elég egy pillantást vetni erre a Polisport protektoringre http://www.rmcmotor.hu/termek/POLISPORT-Protektor-ing-80030! Ahol fáj, ott CE protektorok vannak, mindig az adott testrész anatómiájának megfelelően, illetve az azt jellemzően érő behatások elleni védelemre kifejlesztve. Ahol meg izzad, ott lenge, légáteresztő hálót találunk, ami aztán egyszerűen fel- és levehetővé teszi az egész inget. Nem kell tehát minden protektort külön magunkra szerelni, illetve a konstrukció szavatolja azt is, hogy mindig minden a helyén maradjon, mozgás közben is. Ne csak látszódjon, védjen is! Továbbá, ha el szeretnénk kerülni azt az érzést, hogy a biztonság kedvéért a szauna bódét a hátunkra akasztva motorozunk, akkor nyáridőben a protektoring az egyetlen szóba jöhető választás. De persze nem kell szögre akasztani, ha már hűvös szelek járnak, egy megfelelő méretű kabát alatt továbbra is tökéletes biztonságot nyújt.

Nagyjából tehát ott tartunk, mint a letűnt korok lovagjai. A cucc látványos, funkcionális, indulhatunk is megkeresni szívünk udvarhölgyét (na jó, ismét csak a nemi egyenjogúság kedvéért: apródját)!

vissza a hírekhez >>