Az RMC Motor közel húsz éve foglalkozik Tommaselli és Domino márkájú kormányok, illetve kiegészítők forgalmazásával, nem véletlen, hogy a gyorsgázok közül is utóbbi XM2 Desmodromic típusát ajánlják a gyakran pályanapozó srácoknak.

Domino gyorsgáz: legyen jobb a gázreakció!

A világ egyik legismertebb kormánygyártó vállalkozása az olasz Tommaselli, mely sok évvel ezelőtt lépett együttműködésre a kormányalkatrészekben utazó, éppen 70 éve alapított (!) Dominóval. A konszern neves márkák, akárcsak az Aprilia, a Ducati és a KTM gyári beszállítója, mindemellett a speciális markolatok területén is meghatározó szereplő.

A piros-fekete szín-összeállítású XM2 Desmodromic modellt kifejezetten versenypályás csapatáshoz találták ki, ennek megfelelően a ház alapanyaga módfelett ellenálló anyagból, arany, illetve porfestett alumínium ötvözetéből készül.

Nem mellesleg quadversenyzők is előszeretettel használnak ilyet, tudniillik a gyorsgáznak hála könnyebben és gyorsabban elkaparnak a hátsó kerekek kanyarból kigyorsításkor, ami nélkülözhetetlen az erőcsúsztatáshoz.

A kétkábeles, azaz húzó és nyomó kialakítású szetthez cserélhető alátéteket adnak, ezeknek köszönhetően magunk határozhatjuk meg még indulás előtt, hogy miképpen reagáljon a jármű a markolat elfordítására. Amennyiben a fehér tárcsát teszed fel, akkor kisebb szögelfordulás mellett nagyobb gyorsulást érhetsz el. A piros tárcsa kifejezetten sportos karaktert kölcsönöz a vasnak, míg a zöld óvatosabban nyitja a pillangószelepet, ami elsősorban akkor jön jól, ha nedves, vizes vagy sáros útszakasz áll előtted.


Fontos, hogy a szerkezet felszereléséhez megfelelő szaktudás és célszerszám szükséges, ezért arra buzdítunk, hogy vásárláskor egyeztess időpontot szervizünkben, ahol készséggel elvégzik a munkát!

.