Csökkenhet a regadó a motorokra

Csökkenhet a regadó a motorokra
Csökkenhet a regadó a motorokra
2013.12.23.

Végre megszűnne az anomália, a rendszer, amiben egy kicsi robogó regisztrációja annyiba kerül, mint egy közepes kocsié.

A Jóisten megmentsen attól, hogy politikába ártsuk magunkat. Most viszont olyan dolog történt a Tisztelt Ház falain belül, ami ritkán szokott – nekünk, motorosoknak (és leendő társainknak) kedvező törvénymódosításról tárgyalhat az Országgyűlés. Igaz, hogy ezzel csupán egy évek óta fennálló és a motorosokat illetve ezt a piacot sújtó anomáliát szűntetne meg a jogalkotó – de legalább megszüntetné.

Egyelőre maradjunk a földön és a tényeknél: Révész Máriusz fideszes képviselő beadványáról van szó a jövő évi adó- és járulékszabályozások tekintetében. A kétkerekűek regisztrációs adója mindenképpen csökkenne, mi több, a 80 köbcenti lökettérfogat alatti modellek esetében a jelenlegi húszezer forintos adótétele teljesen megszűnne.

81 és 125 köbcenti között a mostani 75 ezer forintos sáp 20 ezerre mérséklődne, ami már egészen barátinak mondható. A nagyobb köbcenti-kategóriákban, ahol jelenleg a horror határait súrolják az adóterhek (135, 180 illetve 230 ezer forint, 126-500, 501-900 ill. 901 köbcenti fölött), „jelentős csökkenésre” számíthatnánk. Hogy ez a számok nyelvén mit jelent, még nem világos – de az irány jó!

(forrás: Motorinfo)

vissza a hírekhez >>