Az Aprilia odaszúr a BMW-nek

Az Aprilia odaszúr a BMW-nek
Az Aprilia odaszúr a BMW-nek
2010.06.23.

A gyártók közötti verseny sokféle módon megnyilvánul. Ennek a versenynek a célja, és néha egyúttal a nyertese a vásárló. A márkahûség kialakításában nemcsak a minõségi termék, hanem a pozitív visszacsatolások is szerepet játszanak, amelyek eszközei lehetnek a folyamatos reklámok is. Ezekkel a gyártó saját termékeit kívánatos illetve irigyelni való színben tünteti fel, valamint az adott márka versenypályákon elért sikereire hívja fel a figyelmet. A cégek néha egymás orra alá törnek borsot: néhány éve az Audi és a BMW „estek” egymásnak reklámkampányukban. Egy hasonló vicces helyzet van most is kialakulóban, ezúttal az Aprilia amerikai képviselete ment, megy neki a bajoroknak.

Az Aprilia két legfõbb fegyvere: az RSV4 és a Kalóz
Az Aprilia két legfõbb fegyvere: az RSV4 és a Kalóz

Mind az Aprilia, mind a BMW tavaly lépett újra porondra a superbike-ok világában, két eltérõ filozófiával. Míg a bajorok újdonsága, az S1000RR szinte a szemünk elõtt, jelentõs média-figyelem kereszttüzében élte meg fejlesztésének utolsó szakaszát, addig az Aprilia szinte csendben vezette be új sportmodelljét. A tavalyi szárnypróbálgatások után azonban az Aprilia idén nagyon belehúzott, az eddig megrendezésre került 2 x 7 világbajnoki versenybõl 6-ot Max Biaggi nyert az új RSV4 nyergében. Utolsó, amerikai gyõzelmével „Mad Max” a világbajnokság jelenlegi éllovasa, az Aprilia pedig a konstruktõrök között lépett a képzeletbeli dobogó legfelsõ fokára, még ha az eredmény nem is végleges.

A BMW is egyre jobb a pályákon, de õk még nem építhetik erre az reklámokat
A BMW is egyre jobb a pályákon, de õk még nem építhetik erre az reklámokat

Az Aprilia amerikai képviselete ezt a sikert igyekszik kihasználni, így a szalonokban igen jól fogyó bajor újdonsághoz képest exkluzívnak számító masina sajátos reklámozásába fogtak. Mivel a sajtóban eddig is sokszor összehasonlították õket, az Aprilia a BMW reklámját használja fel, humorosan kifordítva azt saját hasznára. A hírek szerint összesen három rövid videó fog készülni, az elsõ darab ebben a sorban az S1000RR pincértrükkjére épít.

vissza a hírekhez >>