A hivatal az mindenhol csak hivatal marad…

 A hivatal az mindenhol csak hivatal marad…
A hivatal az mindenhol csak hivatal marad…
2013.09.03.

Egy kis ízelítő az örökké fanyalgóknak, akik szerint mindenhol minden jobban megy, mint kis hazánkban: Angliában kitiltották a motorosokat egy teljes útszakaszról! Mit lehet erre mondani, hogy ne sértsünk meg senkit? Semmit…

A Londonhoz tartozó Brentben a helyi önkormányzat most egy meglehetősen szokatlan lépésre szánta el magát. Található a területén egy olyan két körfogalom közötti útszakasz, ami egy nagyjából használaton kívüli ipari parkon vezet keresztül és a helyi motorosok előszeretettel jártak oda „gyakorolni” és bandázni. Becsületükre legyen mondva, hogy még talán ez volt a legkulturáltabb módja a „vagánykodásnak”. Azonban az ottani „tanács” megelégelte ezt és a többszörösen kudarcba fulladt rendőrségi akciók után most rendeletben tiltották ki a motorkerékpárral közlekedőket az útvonalról. A rendőrség jelenlétét ugyanis már jó előre jelezték egymásnak az eljövő és éppen arra tartó motorosok. A önkormányzat által kihelyezett táblák most azonban egyértelműen megtiltják a motorkerékpárok behajtását.

Az eljárás érthető, hiszen ezzel onnan valóban eltűnnek a „zajos” kétkerekűek, azonban kérdés, hogy mit választanak az eddig oda járó motorosok új „törzshelynek”. Egyes vélemények szerint meglehetős humorérzékre vallana a részükről, ha mondjuk Brent önkormányzata előtti útszakaszt ejtené útba minden „hangoskodni” vágyó motoros.

(forrás: a5)

vissza a hírekhez >>