A Doctor újra rendel

A Doctor újra rendel
A Doctor újra rendel
2014.09.15.

Brnóban már láthattuk, hogy Marquezt igenis le lehet győzni, majd az azóta eltelt hétvégéken az is bebizonyosodott, hogy a Yamaha, sőt, a Ducati is kezdi elkapni a ritmust, ezért igencsak várható volt, hogy előbb-utóbb nem HRC pilóta áll majd a dobogó legfelső fokán. A diadalmenet végül Misanóban ért véget, a hazai közönség legnagyobb örömére.

Nem indult valami jól a Doctor hétvégéje...

Már az edzéseredmények alapjén is sejteni lehetett, hogy ez nem lesz egy szimpla meccs a nagy H versenyzőinek, hiszen Lorenzo és Rossi motorozása magabiztosnak tűnt, tempójuk pedig, ha csak kevéssel is, de a Hondák elé repítették őket a rajtrácson. Ilyen előzményeket követően vasárnap délután rajtolt el a mezőny, s ahogy azt várhattuk, Marquez egyből megpróbált "rendet tenni", s a második sorból kilőve a yamahás duót üldözte. Lendületéből annyira futotta, hogy egy-két akcióval le tudta lassítani Rossit, aki ezért lemaradt az élen motorozó Lorenzótól, de ez csak pár körig tartott - az olasz végül lerázta magáról ifjú riválisát, és egyből Lorenzo nyomába eredt.

Dovi ismét a dobogóért harcolt, ezúttal Pedrosával

A Doctor ellentmondást nem tűrően utasította maga mögé csapattársát, és az előzést látva Marquez is vérszemet kapott, s bedarálta a yamahást, amivel ismét felzárkózott a második helyre. A futam akár parázs csatát is hozhatott volna, ha nem történik meg az, amire az idei szezonban még nem volt példa. A túl sokat vállaló Marquez eldobta a Hondát, és csak nagy nehezen tudott visszatérni a pályára, s addigra vagy 15-20 versenyző elment mellette.

Vale és a spéci misanói fejvédő. Úgy tűnik, kabalaként sem volt utolsó a színes kupak...

Rossinak táblázták, hogy elmúlt a közvetlen veszély, csapattársa is közel három másodpercre követi őt, vagyis takarékoskodhat kicsit - már amennyire takarékos tempó lehet a komplett GP-mezőny előtt motorozni... A Doctor be is tartotta az utasítást, s végül másfél másodperces előnnyel haladt át a célvonalon Lorenzo előtt, míg a dobogóra Pedrosa fért fel, aki végig nagy csatában volt a pozícióért az őt üldöző Doviziosóval.

Lorenzo hiába igyekezett, a szombati rajtelsőség után be kellett érnie egy ezüsttel

Rossi ezzel megszerezte 107. győzelmét, a Yamaha első idei trófeáját, s nem mellesleg ő lett az első MotoGP pilóta, aki pályafutása során több mint 5000 pontot szerzett. Győzelmével a világbajnoki tabellán is felzárkózott Pedrosa mögé, így jelenleg 215 és 214 ponttal követik az élen álló, s 289 egységet begyűjtő Marquezt.

Több mint száz győzelem és ötezer bajnoki pont. Van mit behoznia a feltörekvő nemzedéknek

A folytatásban hazai pályán vághat vissza a "három matador", hiszen két hét múlva spanyol földön, Aragonban lépnek pályára a GP versenyzői.

(forrás: sportmotor online)

vissza a hírekhez >>