2013, Lorenzo kontra Rossi

2013, Lorenzo kontra Rossi
2013, Lorenzo kontra Rossi
2013.01.09.

A beszélgetés során szóba került a Yamahához visszatérő Valentino Rossi is.

Riporter:
Jorge, 2013-ban négy világbajnoki cím terhével a válladon kell versenyezned a Yamahával. Ez átok vagy áldás inkább?
Lorenzo:
„Mindent pozitív nézőpontból szemlélek. Négy világbajnoki cím egyáltalán nem teher, ellenben ösztönöz. 2013 biztos nehéz lesz Pedrosával, valamint Marquezzel, aki nagyon erős, és Valentinóval, aki visszatér a Yamahához.”
Riporter:
Az EICMA legújabb kiadásában lelkes olasz rajongók vettek körül, de Te egy spanyol versenyző vagy japán motoron...
Lorenzo:
„Igen, ez igaz. Jó pár éve jól érzem magam az olasz rajongókkal, de most jobban megismerhetnek, köszönhetően a rendezvényeknek, amelyeken részt veszek.”

Lorenzo szerint Stoner mindenkinek hiányozni fog, de könnyebb dolga lesz nélküle egykori ellenfeleinek.

Riporter:
Hiányolni fogod Casey Stonert mint riválist?
Lorenzo:
„A hiányolni túl erős kifejezés… Egyértelműen mindenkinek hiányozni fog a hihetetlen teljesítménye miatt, amit nyújtani tudott, valamint a Phillip Island-i legyőzhetetlensége és az agresszív motorozási stílusa miatt. Nehéz lesz találni még egy olyan tehetséges versenyzőt, mint ő, de Stoner nélkül mindenkinek könnyebb lesz.”
Riporter:
Az utolsó világbajnoki címed után mi volt a legjobb dicséret, amit kaptál?
Lorenzo:
„Ma reggel kaptam a repülőtéren. Éppen néhány magazint vásároltam, amikor egy nő azt mondta, sokkal jobban nézek ki élőben, mint a televízióban vagy a lapokban.”
Riporter:
Melyik motoros inspirál Téged?
Lorenzo:
„Mindig szerettem Max Biaggit, mióta nézem a tv-ben a versenyeket 1995-től, valamint Carl Fogarty-t is.”
Riporter:
Biztosak lehetünk benne, hogy számos ütközetnek lehetünk majd szemtanúi Rossi és Lorenzo között.
A két rivális újra együtt a Yamahánál, de ezúttal a szereposztás fordított...
Lorenzo:
„Nem hiszem, hogy Valentino második számú versenyző lesz. A Yamahánál ugyanazt a motort fogjuk kapni, és mindketten elég motiváltak vagyunk, bajnokok és mindketten nyerni akarunk. Nehéz elképzelni, hogy nem lesz köztünk súrlódás, de úgy gondolom, jobb lesz a helyzet, mint négy évvel ezelőtt.


Még a múlt hét során a Yamaha MotoGP projektjének a volt vezetője, Masao Furusawa úgy nyilatkozott, hogy szerinte Rossi és Lorenzo rivalizálása sok fejtörést fog okozni a hangvillásoknak, pláne, hogy ezúttal nem lesz a boxban válaszfal a két pilóta között. Ennek azonban pont az ellenkezőjét gondolja Lin Jarvis, akinek meggyőződése, hogy egészen más lesz a két motoros kapcsolata, mint korábban volt. „Tisztában vagyunk vele, hogy hogyan kell két sztárversenyzővel bánni, ami nyilvánvalóan nem egyszerű. Mindketten öregebbek lettek egy kicsit, ezen felül pedig a dolgok forgatókönyve is más, mint korábban volt. Akkoriban Valentino volt a MotoGP törvényes királya, míg Jorge a fiatal herceg, aki próbálta megfosztani őt trónjától. Ez kétségkívül sok feszültséget okozott, azonban most már más a helyzet. Az elsőszámú versenyző Jorge, aki mellesleg az elmúlt három év során két alkalommal vb-címet nyert, egyszóval fordult a kocka.
Ezen felül Valentino nem egy fiatal feltörekvő pilóta, hanem elismert sztár, aki szeretne ismét világbajnokságot és futamokat nyerni. Abban biztos vagyok, hogy lesznek apróbb súrlódások, ugyanis a versenyzésnek ezen a szintjén ha mindkét pilóta ég a győzni akarás vágyától, akkor előfordulhatnak ilyen szituációk.” – mondta Jarvis, majd így folytatta: „Az elmúlt két évben sokat változott Valentino szemlélete. Kétség sem fér hozzá, hogy tiszteli Jorge versenyzői képességeit, aki viszont egyáltalán nem becsüli le Rossit, mivel pontosan tudja, hogy mire lehet képes. Nem látom okát annak, hogy komoly súrlódások legyenek köztük, mivel életük és karrierjük más-más szakaszában vannak. Arra számítok tehát, hogy pozitív módon együtt tudnak majd működni.” – nyilatkozta reménykedve Lin Jarvis, egyszóval tulajdonképpen próbálta cáfolni Furusawa jóslatát, miszerint a két versenyző ezúttal sem találja majd meg a közös hangot.

Lássuk a Csatát!

vissza a hírekhez >>