Szvoboda Bence álmai kapujában

Szvoboda Bence álmai kapujában
Szvoboda Bence álmai kapujában
2014.05.01.

Szvoboda Bence a magyar motokrossz egyik kulcsfigurája. 22 éves korára hétszer nyerte meg az országos bajnokságot, az élsport kategóriában öt titulussal büszkélkedhet. Ugyanannyival, mint Gyurászik László és Harangvölgyi András, a magyar krossz két legendás alakja. Bence azonban sokkal több, mint amit a bajnoki címek elmondanak róla. Egy elszánt, megtörhetetlen, oroszlánszívű gladiátor, akit a sikerek és a kudarcok edzettek kőkemény profivá.

A 2014-es év sorsfordító lesz a magyar reménység számára. Indulni fog a német-, a cseh- és a magyar bajnokságban, valamint az EMX300-as Európa-bajnoki kategóriában. Utolsó nagy lehetőség számára, hogy felfedezze őt egy menő, külföldi csapat.

“Túl sok munkám van benne, hogy most befejezzem. Az utolsó cseh bajnokin elszenvedett sérülésem után volt időm gondolkozni a jövőmön. A kórházból egy teljesen más Szvoboda Bence jött ki, mint aki bement. Ennél céltudatosabban még nem készültem egyetlen szezonomra sem. Ha most felállnék, akkor sok lemondás és küzdés menne veszendőbe. A Családomnak, a csapatomnak, a szponzoraimnak, de elsősorban magamnak tartozom annyival, hogy éljek a lehetőséggel.”

Bence szezonja ezen a hétvégén kezdődik az első cseh bajnoki versennyel, aztán a rá következő hétvégén Bulgáriába utazik az Európa-bajnoki szezonynyitóra, majd a magyar bajnokság első fordulóján áll rajthoz Gyálon. Embertpróbáló feladat, de ha valaki, akkor a hétszeres magyar motokrossz bajnok képes lesz teljesíteni.

(forrás: motorinfo)

vissza a hírekhez >>