Harci sisak bevetèsre

Harci sisak bevetèsre
Harci sisak bevetèsre
2014.06.04.
Megy a harcos (vagy a harcosina, látni fogjuk, hogy a felszerelések, amelyeket most ajánlunk a kedves hadviselő felek figyelmébe, uniszex -ek, mint a szerelem), szóval, ahogy boldogult ifjúkorunk bárdja megénekelte, ballag a katona, a sisak meg rozoga.
Ha a sisak meg rozoga, előbb-utóbb fejvesztett lesz a katona. Mert mi is történik? Az, hogy mállik a bélés, még hagyján, hogy minden sisak levételnél egy marék textil maradvány fityeg a harcos frizuráján, némileg ugyan csökkenti az elrettentő erőt, de egyéb biztonsági kockázata nincs.
Ellenben ha öreg a sisak, még ha nem is érte sérülés, csendben és láthatatlanul a végelgyengülés állapotába kerül. Ugyanis pont az a héjszerkezet, ami megóvja az őszülő halántékot egy kupán vágás esetén, pont az elöregszik úgy 6-8 év alatt, úgyhogy mindenképpen csere-érett lesz.
Arra pedig már gondolni sem merünk, hogy van esetleg olyan harcos, aki puffban már részt vett, esetleg karcos plexijű sisakban nyomul, vagy ez-az már letört a tökfödőről, így pl. nem tuti a páramentesítés és Darth Vader-szerű szuszogással nyomatja a ködöt maga elé...

vissza a hírekhez >>