EICMA érdekességek: A legsikeresebb Honda robogó

EICMA érdekességek: A legsikeresebb Honda robogó
EICMA érdekességek: A legsikeresebb Honda robogó
2014.11.22.

A városi közlekedés ideális eszköze: mindene megvan, ott van és úgy van, ahogyan annak egy jó robogónál lennie kell! Nem véletlen,hogy már több, mint egymillió darabot adtak el belőle! A Honda "külön standot" adott a típusnak a milálnoi EICMA kiállításon!

Kár, hogy nálunk az autó még mindig népszerűbb!

A SH nagykerekű robogó. 1984-től ötven, majd százköbcentis, kétütemű motorral gyártották. 2001-ben jöttek a százhuszonöt, és százötven köbcentis kivitelek és egy jó ideje létezik háromszázasnak mondott kétszázhetvenkilenc köbcentis verzió is. Az egyszerűen fenomenális. Az SH itthon rendkívül népszerű, de a fellelhető példányok többsége viseltes, és nagyon ritkán van rajtuk rendszám. Nálunk úgy szorulnak háttérbe a segédmotorok, hogy aki teheti, átül egy százhuszonötösre, és azt használja papírok nélkül.

A 2012-ben bemutatott SH150i így újként, pazar használati tárgy. Olaszországban azért csinálnak a százhuszonötösnél kicsit nagyobb verziót, mert a kisebbet nem engedik fel az autópályára. Márpedig tíz-tizenöt lőerős géppel jellemzően azok járnak, akik napi 30-40 kilométert tesznek meg az otthonuk és a munkahelyük közt, esetenként utassal, rövid országúti és autópálya-szakaszokon. Itt húzódik a kényelmes használhatóság határa.

Hogy mi a titka? Végtelenül megbízható és korszerű technika, visszafogott Honda stílus, 16 colos kerekek, dinamizmus, alacsony fogyasztás, kiváló fékrendszer és futómű, igényesség, és összhang. Egy SH soha sincs túlfűszerezve, mindig mindenből annyit főznek bele a mérnökök, ami nekünk a leginkább ízlik a mindennapokban.

Kereskedésünkben fellelhető példányok:

Honda SH 100

Honda SH 150

vissza a hírekhez >>