A Dakarra készülök!

A Dakarra készülök!
A Dakarra készülök!
2013.12.31.

Hazánk egyik igen elismert, ha nem a legjobb quadosa, Somfai Mátyás az egész idei évet a legfontosabb versenyre való felkészülésnek rendelte alá. A Sandlander Team versenyzője életében először indul majd 2014 januárjában a Dakaron.

Hazánk egyik, ha nem a legjobb quadosa, Somfai Mátyás az egész idei évet két fontos versenyre való felkészülésnek rendelte alá. A Sandlander Team versenyzője egyrészt életében először indul majd 2014 januárjában a Dakaron, előtte pedig indult a legnagyobb, hazai Világkupa futamon, a HunGarian Baján.

„Ez lesz a VERSENY, csupa nagybetűvel, a számomra, ugyanis egy magyar quadosnak az év fénypontja, ha hazai pályán, hazai szurkolók előtt bizonyíthat. Ráadásul idén is nagyon erős mezőny indul, és számos olyan versenyzővel küzdhetek meg, akik nagy része már indult a Dakaron” – fogalmazott Somfai a nyáron rendezett, magyar verseny előtt.

A tehetséges versenyző szerint a HunGarian Baja tökéletesen illeszkedik a Dakarra való felkészülésébe, ahol amellett, hogy biztonságosan célba akarja juttatni a motorját, a maximumot akarja kihozni magából.

„A technika, amivel rajthoz állok, szinte teljesen készen van, egyre jobb. Ez már a dakaros motor, amit a csapatom teljesen átépített belülről. Természetesen úgy kell versenyeznem, hogy vigyázok rá, de ne aggódjon senki, a pálya minden centiméterén haladni fogok, ahogy a csövön kifér. Ha nem hibázok, és kihozom magamból azt, ami bennem és a motorban van, akkor az eredmény sem marad majd el a hétvégén” – jelentette ki a Sandlander Team pilótája.

Önbizalmának van alapja, hiszen közvetlen a baja előtt érkezett haza Marokkóból, ahol sivatagi körülmények között készült a nagy feladatra.

„Eredetileg Tunézia volt a célpontunk, ám ott éppen felkelés zajlik, így a biztonságunk érdekében végül Marokkóban kötöttünk ki. A választás tökéletes volt, hiszen most megtudtam, milyen is az, amikor az ember sivatagban versenyez. 55-60 fokos szárazságban napi nyolc liter folyadékot ittam meg, és bármilyen furcsán hangzik is, de csak a speciális ruhámnak köszönhetően bírtam ki az edzéseket. Napról napra felkészültebbnek érzem magam, és lassan már ilyen körülmények között is képes vagyok tisztán gondolkodni, cselekedni” – árulta el Somfai Mátyás.

Január ötödikétől szurkoljunk együtt a magyar Pilótának!

vissza a hírekhez >>