Új motorokat kapott a rendőrség

Új motorokat kapott a rendőrség
Új motorokat kapott a rendőrség
2013.08.13.

A vezérőrnagy, az ORFK Országos Balesetmegelőzés Bizottságának (ORFK-OBB) elnöke világszínvonalúnak nevezte az átadott motorkerékpárokat, és üdvözölte, hogy az ORFK-OBB folytatni tudta azt az elmúlt évtizedekben megkezdett programot, amellyel a közlekedésrendészeti ágazatnak eszközöket szereznek be. Papp Károly elmondta, jelenleg 279 speciális rendőrségi motorja van a közlekedésrendészeti területnek, és az elmúlt két évben ennek az eszközparknak a 40 százalékát megújították. Ezzel tízről hét évre csökkent a szolgálati motorok átlagéletkora.

Az országos rendőrfőkapitány arról is szólt, hogy 2008 óta a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma folyamatosan csökken. Ez szerinte részben a jogszabályok változásának, a hatékonyabb, aktívabb rendőri fellépésnek, továbbá az elmúlt években tapasztalható, fegyelmezettebb és jogkövetőbb állampolgári magatartásnak köszönhető. Mindez azt eredményezte, hogy sokkal jobb a közlekedésbiztonsági helyzetünk, mint tíz évvel ezelőtt - tette hozzá.

A közlekedésrendészeti feladatok ellátása mellett a motoros rendőrök védett delegációk kísérésében, rendezvények biztosításában is részt vesznek, továbbá az illegális migrációval szembeni rendőri fellépéskor is megjelennek - mondta a főkapitány. Úgy vélekedett, a lovas rendőrökhöz hasonlóan a motoros rendőrök is tekintélyt parancsolnak megjelenésükkel, fellépésükkel, felszerelésükkel és kulturált rendőri intézkedéseikkel. Az MTI kérdésére a rendőrség arról tájékoztatott, hogy a 900 és 1200 köbcentiméteres új motorokból a fővároson kívül szinte valamennyi megyei rendőr-főkapitányság kap, a beruházás több mint 300 millió forintba került.

A rendőrség honlapján megjelent közlemény szerint Magyarországon a rendőri motorkerékpáros szolgálat 87 éves múltra tekint vissza. Először 1926. július 29-én lépett szolgálatba rendőrségi motorkerékpáros. Mint írták, jelenleg a motoros rendőrök több mint egyharmada a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kötelékében teljesít szolgálatot.

(Forrás: Hírado)

vissza a hírekhez >>