Új csúcsok a TT-n

Új csúcsok a TT-n
Új csúcsok a TT-n
2013.06.12.

Megérte várakozni a szombatról vasárnapra áthelyezett Dainese Superbike TT-re. A népszerű Michael Dunlop diadala és az újonc Josh Brooks kimagasló teljesítménye mellett John McGuinness-re is ráirányult a figyelem először időbüntetése, de még inkább rekorddöntő, 211,90393 km/h-ás hatodik köre miatt.

A TT-s Superbike-gépek folyamatos fejlődését is jelzi az új rekord, amivel saját, a 2009-es Dainese Superbike TT-n beállított, 131,578 km/h-ás korábbi csúcsát szárnyalta túl. Ám mivel a Senior TT még hátravan, McPint akár még felül is múlhatja. Egyébként a köridő rekordot Michael Dunlop hozta, a hat kört 1:45:29,980 alatt tette meg.

Ha már Josh Brooks szóba került, ne menjünk el az ő eredménye mellett sem, hiszen sikerült rögtön rekorddal debütálnia: mostantól ő a leggyorsabb kört futó újonc. A végül a 10. helyen záró Brooks Guy Martin csapattársa a Tyco Suzuki csapatban. 205,55507 km/h-s sebességével Steve Plater 2007-es eredményét halványította el, ám ez a csúcs sem biztos, hogy sokáig tart, hiszen lesz még lehetőség bőven a túlszárnyalásra. Brooks nagyon élvezte a versenyt, bár elmondása szerint fárasztóbb volt, mint gondolta, ezért jól megérdemelt sörrel lazított utána. A Tyco Suzukinál is nagy eredménynek tartják a rekordot, bár a csapatfőnök úgy érezte, 10 évet öregedett a verseny alatt.

Bitter Sándor nyilatkozatát és további érdekességeket is megtudhatsz a következő leinkre kattintva:

http://www.rmcmotor.hu/hirek/Vege-a-man-i-oruletnek

vissza a hírekhez >>