Tokióban bemutatott osztrák robogó.

Tokióban bemutatott osztrák robogó.
Tokióban bemutatott osztrák robogó.
2013.04.03.

Nagyjából öt éve rebesgetik, hogy a KTM sportrobogót készít.

Annyit olvastunk már konspiratív tervekről, hogy a felröppenő álhírekre már csak bólogattunk, persze, persze... Erre az osztrákok nagy csendben mégiscsak meglépték: a tokiói motorkiállításon bemutattál az E-Speedet, az elektromos robogójuk prototípusát.
Ha belegondolunk, kézenfekvő volt, hisz a Freeride-E villanyos terepmotorjuk már kész – elég annak a technológiáját átfésülni és átültetni a Gerald Kiska által megrajzolt kiskerekűbe. A térhálós acélváz és a műanyag elemek természetesen a kötelező fekete-narancs-fehér színben kelletik magukat: a mattighofeniek által elképzelt környezetkímélő jármű teljesítménye 15 lóerő és 36 Nm – ezzel még az európai A1 (B125) jogosítványkategóriába is beleférnének.
Stefan Pierer, a KTM vezetője elmondta, hogy terveik szerint pont azokra a helyekre szánják elektromos járműveiket, ahová a zaj és a szennyezés nem való: a természetbe és a nagyvárosok amúgy is terhelt szívébe. A rövid távokra, munkába és iskolába járásra tervezett robogó gyártásról egyelőre nincs pontos információ – annyi biztos, hogy a szegmens erősödik, így elképzelhető, hogy a cég a mihamarabbi szériagyártás mellett dönt.

(forrás:Totalbike online)
vissza a hírekhez >>