Talmácsi és a Mol szakított

Talmácsi és a Mol szakított
Talmácsi és a Mol szakított
2010.07.29.

A szerzõdésben foglaltak szerint a MOL-nak lehetõsége volt hat verseny után felbontani az együttmûködést, ha Talmácsi nem hozza az elvárt eredményeket. A szerzõdésbontás csapatát, a Fimco Speed Up-ot is érinti. A Mol azt állítja, az elmúlt hónapok sikertelensége ellenére nem a szerzõdés felmondásában gondolkodtak, hanem annak megváltoztatásában, írja az origo.hu.

Talmácsi Gábor: „Sajnálom, hogy így döntött a fõtámogatóm szezon közben, de nekem folytatnom kell a megkezdett munkát, melynek a hátralévõ tíz versenyen meg lesz az eredménye. A nehéz helyzet ellenére a csapatom bízik bennem, és én ezt sikerekkel szeretném meghálálni. Minden erõmmel azon leszek, hogy a versenyek végén a magyar himnusztól legyen hangos a versenypálya. Nagyon köszönöm a MOL-nak, hogy az utóbbi öt évben mellettem állt, együtt lettünk világbajnokok és jutottunk el a MotoGP kategóriába is, ami egy történelmi dolog volt az egész ország számára.”

Stefano Favaro: „A MOL-nak lehetõsége volt, hogy meghozza ezt a döntést és õk éltek ezzel az opcióval, ami véleményem szerint lehet, hogy elhamarkodott volt. Sok tárgyalás van mögöttünk, a csapatfõnök Luca Boscoscuro is egyeztetett az illetékesekkel, de nem sikerült megtalálnunk a közös nevezõt. Folytatjuk a szezon, Talma egyre jobb lesz, és a sikerek biztos meghozzák majd a támogatókat is, hiszen nélkülük a motorsportban nem lehet fennmaradni. Köszönjük a MOL eddigi segítségét, nagyszerû idõszakot töltöttünk el közösen.”

Luca Boscoscuro a Fimmco Speed Up csapatvezetõje: „Talmácsi Gábor Magyarország legmagasabban lobogó zászlója nemzetközi szinten, nem értem, hogy egy magyar cég miként hozhatja õt ilyen helyzetbe. A csapat mindent meg fog tenni, hogy Gábor befejezhesse a szezont, és a lehetõ legjobb világbajnoki szereplést érje el. Érthetetlen számomra a MOL döntése mindazon által, hogy a csapat kiemelt támogatója is volt és a csapatunk már kétszer is nyert, bizonyított. Minket is nehéz helyzetbe hoztak a döntéssel, de a mi két versenyzõnket tartom a legjobbnak a mezõnyben, így kétségem sincs a sikeres szereplésünk felõl.”

vissza a hírekhez >>