Talmácsi dobogón

Talmácsi dobogón
Talmácsi dobogón
2010.09.20.

Talmácsiék tovább finomították a motort a magyar versenyzõ kérései szerint és nem csak az idõeredmény alapján, de szemmel láthatóan is kitûnt, hogy egyre jobb a kapcsolat, az összhang „ló és lovasa” között. A warm up-ot végül az 5. helyen zárta.
Aztán következett a verseny, ahol már a rajtnál beigazolódtak, amit korábban Talma mondott, miszerint már az elsõ kanyar nagyon veszélyessé válhat, és szeretne kimaradni a csetepatéból, amire reális esélye is van, hiszen viszonylag elölrõl indul. Jól kapta el a rajtot és okosan a belsõ ívre helyezkedett, hogy minimalizálja annak esélyét, hogy kiüssék alóla a motort.
Talmácsi már az elsõ kör végén a negyedik helyen robogott és a verseny végig tartani tudta a tempót. Elöl Iannone meglépett a mezõnytõl, a második bolyt Simon, Corsi és Talmácsi alkotta. A magyar versenyzõ több kanyarban is más ívet választott, ezzel is kímélve a gumikat, amit ez a pálya felettébb gyorsan „megevett”. Közeledve a futam végéhez Talmácsinak sikerült megelõzni Simone Corsit ezzel feljött a 3. helyre. Az utolsó körben még megpróbálta megfogni a 2. helyen motorozó Simont, ami kis híján sikerült is neki, de végül 0.076-os különbséggel a harmadik helyen intette le a kockás zászló, aminek így is nagyon örült, hiszen idén elõször õ is dobogóra állhatott. A 3. helyért járó 16 ponttal pedig a tabellán is feljött, jelenleg a 6. helyen áll.

vissza a hírekhez >>