Talma blokkja szétrobbant Portugáliában.

Talma blokkja szétrobbant Portugáliában.
Talma blokkja szétrobbant Portugáliában.
2013.06.10.
Talmácsi Gábor nem ért célba a supersport-vb Portugál Nagydíján. A magyar motorversenyző egy technikai hiba miatt kényszerült kiszállni, ám utólag kiderült, nagyobb a baj: lábtörést szenvedett a szétrobbanó motorblokk miatt.

Nincs szerencséje Talmácsi Gábornak. Tegnap az időmérő elején belerohantak a magyar versenyző Hondájába, amely teljesen összetört. Egész éjszaka megfeszített munka folyt a Prorace Team boxában, gyakorlatilag a nulláról kellett egy új versenymotort építeni Talma számára, hogy ma rajthoz tudjon állni.

A helyi idő szerint 9.45-kor kezdődő bemelegítő edzésen Talmácsi is pályára gurult. Rendszerint ezt a rövid, 15 perces tréninget végig a pályán szokta tölteni, most azonban az edzés felénél látogatást tett a boxba, ami azt feltételezte, hogy nincsenek igazán rendben az új motor beállításai. A warm up és a verseny közötti időszakban is folyamatosan dolgoztak a szerelők, és igyekeztek a lehető legversenyképesebbé tenni Talmácsi versenygépét.

Magyar idő szerint 14.30-kor vette kezdetét a Supersport kategória 20 körös versenye. Talmácsi a 19. helyről indult, és bár voltak helyezkedések, szerencsére mindenki megtalálta a maga helyét a kanyarokban, így bukásmentesen teljesítették a versenyzők az első kört. Talmácsi tartotta a lépést az előtte haladókkal, és látótávolságon belül volt számára a pontszerzés lehetősége, amikor 8 körrel a futam vége előtt a technika ördöge közbeszólt, és a magyar versenyző kiállni kényszerült a versenyből.

A Portugál Nagydíjat végül Sam Lowes nyerte meg óriási csatában. A második helyen Fabien Foret, a harmadikon Kenan Sofuoglu ért célba.

Időközben kiderült, hogy Talmácsi Gábor sajnos nem úszta meg épp bőrrel az esetet! A szétdurranó motorblokkból olyan erővel szakadt ki egy alkatrész, hogy eltörte a magyar motoros bal sípcsontját. Talmácsit jelenleg is egy helyi kórházban ápolják. További információk a szükséges vizsgálatotok elvégzését követően várhatóak.

„Nem is tudom, mit mondhatnék. Ennyi pech és balszerencse az egész mezőnyt nem érte eddig, mint amennyi engem és a csapatomat sújtotta az idei szezon során. A verseny tizenkettedik körében szétdurrant a motorblokk a Hondámban. A robbanás következtében kirepült belőle egy alkatrész, ami sajnálatos módon pont úgy találta el a lábamat, hogy eltörte a bal sípcsontomat. Most újabb vizsgálatokra bevisznek egy másik kórházba” – nyilatkozta Talmácsi Gábor.


SUPERSPORT-VB, PORTUGÁL NAGYDÍJ

1. Sam Lowes (brit, Yamaha) 35:32.882
2. Fabien Foret (francia, Kawasaki) +0.380
3. Kenan Sofuoglu (török, Kawasaki) +0.502
23. Tóth Imre (magyar, Honda) +1:03.756

(forrás: Nemzeti Sport online)
vissza a hírekhez >>