Stunt Girl - streetfighter nõi módra

Stunt Girl - streetfighter nõi módra
Stunt Girl - streetfighter nõi módra
2010.04.06.

Igen, német, pedig a neve hangzásából nem ez lenne az elsõ tippünk. 19 éves kora óta motorozik, és bármilyen meglepõ, nem Simsonnal kezdte - egybõl nagymotorral. Egy CB 500-as Hondával gurulta az elsõket, sõt, a stunt mûfaj alapjait is ezzel a géppel sajátította el. Mégpedig a "sportág" egyik meghatározó alakja, atyja, ikonja, Kevin Carmichael egyik bemutatójának hatására, 2007-ben.

A férfiember általában már akkor elismerõen bólint, ha egy nõt motorozni lát, vagy akár motoron ülni. Mai-Lin azonban nem elégedett meg a CB 500-as kétkeréken nyújtott dinamikájával, elhatározta, megtanul egykerekezni. Carmichael show-ja egyszerûen megfertõzte, nincs mese. Hihetetlen motivációról tesz tanúbizonyságot, hogy Mai-Lin annak ellenére megtanult kerekezni, hogy senki sem fogta a kezét. Olyan értelemben, hogy senki nem segített neki az ügy érdekében, épp ezért beiratkozott egy egykerék-suliba. Saját bevallása szerint hamar elkapta a fonalat, õ is végrehajtotta ugyanazt, amit fiú társai. Olyannyira belejött a témába, hogy nem sokkal késõbb már fellépésre is meghívást kapott! Mert valljuk be, azért nem akármilyen látványosság egy fighter-lány, még akkor is, ha nem az erõsebbik nemmel azonos szintû kunsztokat mutat. Úgy gondolom, sokan összetennénk a két kezünket, ha úgy mûvelnénk az akrobatikus-motorozás mûvészetét, mint ez a német kisasszony.


Kitámasztón motorozás és kéz nélküli egykerék - nem tipikus nõi hobbik

Idõközben lecserélte az öregecske 500-as Hondát a feladatra jóval alkalmasabb CBR600F-re. A típussal együtt, és fõleg annak köszönhetõen Mai-Lin is sokat fejlõdött, egyre cifrább mutatványokat csinált: stoppie, burnout, egykerék-variációk és így tovább. Végülis odáig fejlõdött a leányzó, hogy olyan (motoros)történelmi környezetbe invitálták fellépni, mint a londoni Ace Cafe elõtti placc. Az Ace-t azt hiszem, senkinek sem kell itt bemutatni, el tudjuk hát képzelni, mit jelenthet ott szerepelni - 22 évesen, nõként. Egy életcél is lehetne, kijutni Londonba az Ace Cafe bulijára, akár nézõként is - legalábbis innen... Számunkra viszont jó hír, hogy nem kell olyan messzire mennünk, ha élõben is meg akarjuk csodálni Frau Mai-Lin-t a CBR-rel. Vagy anélkül, ugyanis a csajszi motor és bukó nélkül is kellemes jelenség, amit másik rendszeres elfoglaltsága, a modellkedés is bizonyít...


Óriási megtiszteltetés az Ace Cafe elõtt szerepelni - Mai-Lin ezen is túl van


Õ az a típusú kislány lehetett, aki inkább a fiúkkal játszott a suliban szünetben...

De visszatérve a motorozásra, a pécsi Pogány reptéren Te is láthatod a hölgyet, hogyan fûzögeti szépen össze az egykerót, a stoppie-t és a max-köröket. Mégpedig az International Female Technical Weekend keretein belül, május 22-én és 23-án.
Ugye Te is elgurulnál a baranyai megyszékhelyig, hogy saját szemeddel láss olyat, amit elõtte még nemigen? Pompás hétvégét varázsolhatsz magadnak: a Mecsek szerpentinjeinek tesztelése után megnézed a Stunt Girl bemutatóját, és otthonról is meg tudsz majd szökni, ugyanis Te Európa Kulturális Fõvárosának egyik programját igyekszel megtekinteni - legalábbis szerinted.


Pécsett élõben is meggyõzõdhetsz róla, mit tud a "kiscsaj" a CBR-rel

vissza a hírekhez >>