Soha vissza nem térõ lehetõség: motorozz Afrikába!

Soha vissza nem térõ lehetõség: motorozz Afrikába!
Soha vissza nem térõ lehetõség: motorozz Afrikába!
2010.04.14.

A Riders for Health (A Ewan McGregorék a Long Way Down túrájában is bemutatták õket) és a Yamaha összevonta erõit, hogy megszervezzék a „Ride for Life” túrát. A túra célja, hogy közlekedési eszközök és felszerelés biztosításával támogassa az egészségügyi munkások tevékenységét Afrikában. A cél, hogy a karitatív segítõk elérjék az elszigetelt közösségeket is. Dakart megjárt veteránok, újságírók és öt kiválasztásra kerülõ „átlag” motorosból álló csapat elvisz egy flottányi Super Ténérét és a kísérõ jármûveket Párizsból Liszabon érintésével Marokkóba. A túra végén a Yamaha és partnerei megajándékozzák a Riders for Health szervezetet az öt motorral és annyi alapvetõ alkatrésszel, amely három évnyi tökéletes mûködést garantál a mostoha Afrikai körülmények között is a motorok számára.

A Riders for Health úgy döntött, hogy a Super Ténéréket Zambia keleti területén fogja használni, így ezekkel a motorokkal növelni tudják a szállítás hatékonyságát – így juttatva el a laboratóriumokba a vérmintákat.

Talán minden motoros vágyik egy ilyen kalandra...

Talán minden motoros vágyik egy ilyen kalandra...

A túra Párizsban kezdõdik 2010. május 4-én, és Marakeshben ér véget május 17-én, ahol Yamaha átadja az öt Super Ténérét.

Ami pedig a lényeg: akár te is egyike lehetsz az öt motorosnak! Hogyan?

A Yamaha elindított egy jelentkezési oldalt, ahol bárki, aki megfelel a feltételeknek, pályázhat a részvételre. Ez az oldal angol nyelvû, mert a jelentkezés egyik feltétele az angol tudás. Tehát ha kedvet éreztek és tudtok szabadságot intézni arra az idõre, jelentkezzetek közvetlenül a túra honlapján, vagy a Yamaha magyar nyitólapján keresztül.
A jelentkezési határidõ 2010. április 14.


Az alábbi kisfilm pedig a szervezet munkáját mutatja be, a narrátor természetesen Ewan McGregor.

vissza a hírekhez >>