Rossi és a Yamaha... ez nem mese!

Rossi és a Yamaha... ez nem mese!
Rossi és a Yamaha... ez nem mese!
2013.04.13.

A 2013-as MotoGP szezon első versenyeit teljesítették elmúlt vasárnap este Katarban. A királykategória küzdelmeit óriási izgalommal várta mindenki.

Vajon mit tartogat Marquez, és tényleg visszatér Rossi? Az olasznak meggyűlt a baja az új kvalifikációs rendszerrel, egyszer forgalom hátráltatta, egyszer pedig letért a pályáról az új gumikkal. A hetedik helyről várta a rajtot, ami a Ducatis időket idézte. Csapattársa, Lorenzo pole pozícióból, a betétcsapatnál versenyző másik Yamahás, Crutchlow a második helyről indult. A rajt után Lorenzo rögtön az élre állt, a többiek csak asszisztáltak.


Rossi hamar összekapta magát, az első kör végén már a harmadik helyért csatázott Doviziosóval, amikor türelmetlensége hibát eredményezett, és lesodródott az ívről. A dobogó ekkor veszett fejszének tűnt, visszaesett a hetedik helyre, majd beszorult Bradl mögé, mialatt az élboly kíméletlenül eltávolodott. Dovizioso kezdeti fellángolása hamar alábbhagyott, ő saját hibáján kívül veszített pozíciókat. A hatodik körben rendeződtek a sorok, Lorenzo magabiztosan vezette a versenyt, őt Pedrosa, az újonc Marquez és Crutchlow követte. Az angol, kanyarokban egyértelműen gyorsabb volt a két Repsol Hondánál, de az egyenesekben nem tudta felvenni azok tempóját, így nem volt reális esélye előzni.

A hetedik körben Rossinak sikerült megelőzni Bradl-t, a német ezután nem sokkal bukott. A kilencszeres világbajnok helyzete még a tizenkettedik körben is reménytelennek tűnt, a dobogós helyért csatázó triótól négy másodpercre volt, de a köridőkön látszott, irgalmatlan hajrába kezdett. Hat körrel a futam vége előtt megkezdődött a helyezkedés, az újonc Marquez gond nélkül előzte tapasztalt csapattársát, Pedrosát. Ezen a ponton Rossi is felzárkózott, egy körrel később Crutchlow-t utasította maga mögé, aki illetődöttségében elfékezte magát a célegyenes végén. Az angol így végleg kiszállt a dobogóért vívott küzdelemből.

Reméljük, az idén hasonlóan érdekes versenyeknek lehetünk még szemtanúi!

(forrás: Totalbike online)
vissza a hírekhez >>